ایثارگران زیادی هستند که در زمان هشت سال دفاع مقدس مدتی را در جبهه جنگیدن و در حال حاضر به خاطر تامین بخشی از هزینههای زندگی و البته قدردانی از زحمات آنها پیگیر دریافت حقوق ایثارگری از سازمان و ارگان مربوطه می باشند. مسلماً این ایثارگران مدتها است برای دریافت حقوق ایثارگری اقدام کردند و هنوز به نتیجه ای نرسیدند. این افراد برای جواب سوالات خود از ارگانهای مختلف سوال میکنند و در ضمن مدت زیادی را در اینترنت وقت میگذرانند به امید اینکه جواب سوالات خود را بیابند.
برای گرفتن معافیت سربازی اعم از معافیت کفالت، معافیت پزشکی، معافیت ایثارگران، معافیت مددجویان، معافیت عفو رهبری و… کافیست با تلفن ثابت با شماره 9099070084 بدون گرفتن کد با مشاوران خبره تماس بگیرید.
در صورت نداشتن تلفن ثابت و استفاده از بسته های مشاوره 50% تخفیف اینجا کلیک کنید.
در آیین نامههای اجرایی پرداخت کمک معیشت ۱۴۰۴ چه مبلغی برای ایثارگران در نظر گرفته شده است؟ شرایط دریافت حقوق ایثارگری در بخشنامه جدید به چه صورت است؟ آیا همه ایثارگری که در جنگ حضور داشتند میتوانند حقوق دریافت کنند؟ از کدام ارگان یا سازمان میتوان حقوق دریافت کرد؟
اینها سوالاتی هستند که در زمینه حقوق ایثارگری وجود دارند که ایثارگران عزیز بایستی در مورد آن اطلاعاتی کسب کنند و در نهایت پیگیر حقوق ماهیانه ایثارگری خود باشند.
حقوق ایثارگری به چه افرادی تعلق میگیرد؟
یکی از مزایایی که دولت به رزمندگان، جانبازان، خانوادههای شهدا و آزادگان به صورت ماهانه پرداخت میکند فوق العاده ایثارگری است. قابل ذکر است علاوه بر حقوق یا کمک ماهانه به ایثارگران مزایای زیادی از جمله؛ استخدام، سهمیه کنکور، قانون کسری خدمت برای فرزند، انواع وامها و خدمات دیگری ارائه می دهد.
در این مقاله به طور کامل به موضوع حقوق ایثارگران در بخشنامه جدید ۱۴۰۴ و شرایط دریافت پرداخته میشود.
برای دریافت حقوق ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران و یا ارگان دیگر صرفاً ایثارگر بودن کافی است؟ و آیا ایثارگر بودن سبب دریافت این مزایا میشود؟
برای برخورداری از حقوق ایثارگری تنها حضور در مناطق جنگی و درگیر هشت سال دفاع مقدس کافی نیست. و شرایط دیگری برای دریافت حقوق لازم است که در ادامه مقاله به آن پرداخته میشود.
برای پاسخ تمامی سوالات خود در مورد ایثارگری و حقوق و مزایایی ان می توانی با کارشناسان پارسین مشاوره تماس بگیرید.
حقوق ایثارگری به این افراد تعلق میگیرد:
✅️ افرادی که در زمان جنگ خدمت سربازی انجام دادند.
✅️ افرادی که به صورت داوطلبانه در نیروهای بسیج عادی یا فعال در جنگ حضور داشتند.
✅️ جانبازان بالای ۲۵ درصد جنگ تحمیلی
✅️ نیروهای پایور ارتش و سپاه
✅️ آزادگان و ایثارگران معسر (معسر به فردی گفته میشود که فاقد شغل و درآمد و بیمه بوده و توانایی تامین معیشت و اداره زندگی را نداشته باشد).
✅️ کارکنان دولتی که در زمان جنگ در جبهه حضور داشتند.
✅️خانواده شهدا و جاوید الاثر نیز حقوق پرداخت میشود.
بیشتر بدانید: کارت ایثارگری به چه افرادی تعلق میگیرد + نحوه ثبت نام و دریافت
حقوق کارت ایثارگری
دولت به افرادی که رزمنده، خانواده شهدا، جانباز و آزاده هستند کارت ایثارگری داده میشود تا این افراد شناسایی شوند و بتوانند از خدمات و امکانات خاصی که برای آنها تعیین شده است استفاده نمایند. یکی از مزایایی که افراد دارای کارت ایثارگری دریافت می کنند، حقوق کارت ایثارگری است. دریافت حقوق (کمک معیشت ماهانه) تنها به افرادی تعلق میگیرد که دارای کارت ایثارگری باشند. پس قدم اولیه برای دریافت حقوق ایثارگری داشتن کارت ایثارگری است و این شرط تنها شرط لازم و کافی برای دریافت حقوق نیست.
در صورتی که فرد ایثارگر حداقل ۶ ماه به صورت داوطلبانه یا ۹ ماه حضور به عنوان سرباز وظیفه در زمان جنگ در جبهه داشته باشد از آن به عنوان فردی ایثارگر نام برده میشود.
شایان ذکر است ایثارگران زیادی هستند که کارت ایثارگری دارند ولی به آنها حقوق کارت ایثارگری تعلق نگرفته است اما از مزایایی دیگر کارت ایثارگری در حال حاضر استفاده میکنند.
حقوق ایثارگری در سال ۱۴۰۴ تغییراتی در آن صورت گرفته است که در بخشنامههای جدید حقوقی ایثارگری زیر به آن اشاره شده است.
بخشنامه جدید مبلغ حقوق ایثارگری در سال ۱۴۰۴
بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین ستاد پشتیبانی کل نیروهای مسلح و سازمان برنامه و بودجه کشور برای اعزامیهای سپاه و ارتش که در زمان جنگ تحمیلی در جبهه حضور داشتند و در کمیسیون ها به انها حقوق تعلق گرفته شده است در جز ۲ بند پ تبصره ۱۲ در سال ۱۴۰۴ حقوق ایثارگری را این چنین اعلام کرده است:
به عبارت دیگر در برنامه بودجه تعیین شده برای حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۴ مبلغ حدود حقوق بدین صورت تعیین شده است.
مشمولان | مبلغ(ریال) |
جانبازان و ازادگان معسرفاقد شغل و درامد | 104/000/000 |
افراد تحت تکفل قانونی جانبازانمتوفی فاقد شغل و درامد | 104/000/000 |
رزمندگان معسرفاقد شغل و درامد | 87/750/000 |
مبالغی که در جدول تعیین شده است حداقل دریافتی برای ایثارگران در سال ۱۴۰۴ است. برای اطلاع دقیق از حقوق می توانید با پارسین مشاوره تماس بگیرید.
طبق ماده ۵۳ خدمت وظیفه: سربازان وظیفه اگر در حین خدمت به شهادت برسند یا دچار سانحه شوند و باعث معلولیت شود به این افراد حقوق ماهانه مادام العمر تعلق میگیرد. مبلغی که بابت حقوق به این اشخاص داده میشود معادل افراد استخدام شده ثابت با همان درجه فرد است.
بر اساس تبصرههای 1و ۲ ماده ۵۳ به سربازانی که دچار معلولیت و یا به شهادت رسیده شده باشند توسط بنیاد شهید و امو ایثارگران و یا سازمان تامین اجتماعی حقوق پرداخت میشود.
قانون بعدی مربوط به ماده ۱۷۹ استخدامی سپاه پاسداران است. در این ماده قانون ذکر شده است که اشخاصی که به استخدام سپاه درامده در صورت شهادت یا جانبازی به آنها حقوق ماهانه پرداخت میشود.
بیشتر بخوانید: تمامی جزئیات کسری خدمت ایثارگری

شرایط دریافت حقوق ایثارگری
شرایطی که متقاضیان دریافت حقوق ایثارگری باید داشته باشند تا بتوانند از این مزایای ماهانه بهرهمند شوند بدین صورت است:
۱. فرد ایثارگر بایستی کارت ایثارگری داشته باشد.
۲. رزمندگان حداقل یک سال سابقه حضور در جبهه را داشته باشند.
۳. جانباز بالای ۲۵ درصد (جانباز کمتر از ۲۵ درصد در صورت معیشت سخت و از کار افتادگی)
۴. نیروی پایور ارتش سپاه و نیروی انتظامی در صورت شهادت یا معلولیت.
۵. رزمندگان فاقد درآمد و شغل
۶. نیروهای اعزامی بسیجی در زمان جنگ
۷. آزادگان، خانواده شهدا و جاوید الاثر.
نحوه محاسبه حقوق افراد ایثارگر
پرداخت ماهانه برای ایثارگران بر چه اساسی صورت میگیرد؟ آیا برای همه ایثارگران به صورت یکسان پرداختی انجام میشود؟
نحوه محاسبه حقوق برای افرادی که در زمان جنگ به عنوان سرباز وظیفه یا نیروی کادری در جبهه حضور داشتند و فرد ایثارگر جانباز شده است بر مبنای حقوق درجه نظامی و یگان خدمتی در حال حاضر است. قابل ذکر است درصد جانبازی بر دریافت حقوق ایثارگری حائز اهمیت است.
حقوق ایثارگرانی که در زمان جنگ به عنوان کارمند دولت به طور مثال کارمند آموزش و پرورش، جهاد و غیره ماموریت حضور در مناطق جنگی و عملیاتی را داشتند و در این مناطق شهید شدند و یا جانباز شدند بر اساس درجه و رتبه شغلی فرد محاسبه میشود.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد پرداخت حقوق (کمک معیشت ماهانه) برای ایثارگران توسط سازمانهای مختلفی از جمله؛ بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان تامین اجتماعی صورت میگیرد.
در ادامه بخوانید: شرایط جابجایی سرباز در ارتش، سپاه و نیروی انتظامی- نحوه درخواست
فرد ایثارگر برای دریافت حقوق به کجا مراجعه کند؟
قبل از اینکه در مورد اسم نهاد یا ارگانی که قرار است به شما ماهانه حقوق ایثارگری پرداخت کند اشاره کنیم لازم است ذکر شود که برای دریافت حقوق ایثارگری باید حوصله داشته باشید و مراحل را به ترتیب انجام دهید و این پروسه امکان دارد یک سال هم طول بکشد. پس صبور باشید.
فرد ایثارگر ابتدا بایستی برای کارت ایثارگری خود اقدام کرده باشد و آن را در دست داشته باشد. برای دریافت کارت ایثارگری لازم است که شما کارهایی را انجام بدهید و حتماً مدارکی در هنگام مراجعه به یگان خدمتی خود همراه داشته باشید تا دقیقاً اطلاعاتی که سابقه حضور شما را در جبهه مشخص کند به شما داده شود.
برای اشخاصی که در زمان جنگ دچار جراحت جسمی یا روحی شدهاند وضعیت کمی متفاوت است. این افراد بایستی در کمیسیونهای بنیاد شهید و امور ایثارگران شرکت کنند تا درصد جانبازی آنها دقیقاً مشخص شود.
بعد از انجام دو مرحله بالا کار شما کمی راحتتر میشود و بقیه کارها را شما بایستی به صورت اینترنتی انجام دهید تا اطلاعات شما و درخواست شما در سامانه مورد نظر ثبت شود. در صورت انجام ندادن این مرحله حقوقی برای فرد ایثارگر پرداخت نمی شود.
برای ثبت کردن درخواست خود در سامانه شما احتیاج به نام کاربری و رمز عبور دارید که این اطلاعات را باید از سازمان خاصی تهیه کرد تا بتوان وارد سیستم شوید و ثبت درخواست کنید.
حقوق ایثارگری ارتش
سربازان وظیفه و نیروهای کادری ارتش همانند نیروهای اعزامی سپاه که از بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمان جنگ حضور داشتند و جانباز شدند حقوق ماهانه ایثارگری دریافت میکنند.
کلیه افراد ایثارگر که جزو نیروهای ارتش در زمان جنگ بودند و دچار معلولیت و یا از کار افتادگی شدند و از نظر معیشتی به سختی زندگی میکنند میتوانند از حقوق و مزایای دیگر ایثارگری بهرهمند شوند.
سربازان وظیفه یا پرسنل کادری ارتش بایستی ابتدا برای کارت ایثارگری خود اقدام کرده باشند تا از مزایای تکرین کارت ایثارگریم استفاده نمایند.
اگر حقوق ایثارگری واریز نشود چه کار باید کرد؟
مشکلی که ممکن است برای برخی از ایثارگرانی که قبلاً حقوقی ایثارگری برای آنها واریز شده و در حال حاضر چند ماهی است که واریزی برای آنها صورت نگرفته است پیش آمده باشد. طبق بخشنامههایی که از سوی سازمانهای مختلف ارائه شده است برخی از ایثارگران گردش حساب بانکی بالایی دارند و یا صاحب چندین ملک هستند و به طور کلی معسر نیستند به تشخیص سازمان پرداخت کننده حقوق رسبده و استعلام های انجام شده و تشخیص داده شده است که پرداختی ماهانه فرد ایثارگر قطع شود.
لازم به ذکر است در صورتی که فرد ایثارگر برای این مورد اقدامی انجام ندهد در ماههای بعدی پرداختی برای وی انجام نمیشود.
بیشتر بدانید: آخرین اخبار معافیت سربازی- خبر فوری
چگونه تکریم کارت ایثارگری را فعال کنیم؟
یکی از مزایایی که برای ایثارگران در نظر گرفته شده است، کارت تکریم ایثارگری است. مزایایی که این کارت برای ایثارگران میتواند داشته باشد عبارتند از: تخفیف در خرید از فروشگاههای طرف قرارداد، تخفیف در تهیه بلیطهای هواپیمایی، تخفیف در امکانات رفاهی و ورزشی، استفاده رایگان از حمل و نقل عمومی و غیره است.
فرد ایثارگر پس از دریافت تکریم کارت ایثارگری بایستی آن را فعال سازی کند تا بتواند از مبلغ موجود در آن استفاده کند و قابل برداشت باشد. زمانی که شما تکریم کارت را دریافت کنید از قبل مبلغ ۲۰۰ هزار تومان برای شما شارژ شده است.
برای فعال سازی تکریم کارت یک سیم کارت به نام ایثارگر باید باشد تا بتواند از امکانات کارت استفاده کند و کارت فعال شود. برای فعال سازی میتوانید از چندین روش استفاده کنید.
هر فرد ایثارگری که برای کارت ایثارگری اقدام کرده باشد برای وی دو کارت ایثارگری و تکریم کارت ارسال خواهد شد که تکریم کارت باید فعال شود.
سوالات متداول:
۱. پس از فوت فرد ایثارگر حقوق وی قطع میشود؟
خیر- پس از فوت حقوق به همسر ایثارگر منتقل میشود.
۲. من تا به حال برای کارت ایثارگری اقدام نکردم و ۲۴ ماه سابقه جبهه دارم چه کار کنم؟
نگران نباشید شما میتوانید در حال حاضر برای دریافت این کارت اقدام کنید تا از مزایای آن بهرهمند شوید.