یکی از نگرانیهای افرادی که دارای کارت معافیت پزشکی گروه پنجم یعنی اعصاب و روان دارند، محدودیت دریافت پاسپورت و ویزا است. این نگرانی بی دلیل نیست زیرا بسیاری از کشورها برای صدور ویزا شرایط ویژهای در نظر گرفتهاند. و معمولاً متقاضیان در هنگام اخذ ویزا بایستی به سوالاتی جواب بدهند و حتی در مواردی با توجه به نوع بیماری معاینات و مدارک پزشکی ارائه بدهند. مسلماً همه این اتفاقات موجب استرس برای فرد میشود و حتی در برخی شرایط ممکن است به فرد ویزا داده نشود و تمامی برنامههای شخص برای گرفتن پاسپورت و ویزا با کارت معافیت اعصاب و روان به درستی پیش نرود.
زمانی که مشمول برای کارت معافیت پزشکی از نوع اعصاب و روان اقدام میکند بهتر است قبل از هر کاری درباره محدودیتهایی که ممکن است این کارت برای وی ایجاد کند حتماً تحقیقاتی انجام بدهد و از یک مرجع تخصصی سوالات لازم را بپرسد. کارشناسان پارسین مشاوره می توانند راهنماییهای دقیقی در مورد گرفتن پاسپورت و ویزا با داشتن کارت معافیت عصاب و روان به شما ارائه دهند. با دریافت مشاوره میتوانید تمام جوانب کار را بسنجید و با اطلاع کامل در مسیر مهاجرت گام بردارید.
برای گرفتن معافیت سربازی اعم از معافیت کفالت، معافیت پزشکی، معافیت ایثارگران، معافیت مددجویان، معافیت عفو رهبری و… کافیست با تلفن ثابت با شماره 9099070084 بدون گرفتن کد با مشاوران خبره تماس بگیرید.
در صورت نداشتن تلفن ثابت و استفاده از بسته های مشاوره 50% تخفیف اینجا کلیک کنید.
داشتن کارت معافیت پزشکی اعصاب و روان نسبت به دیگر کارتهای معافیت پزشکی تفاوتهایی دارند و این تفاوت مربوط به محدودیت های که برای فرد ایجاد می کند می شود. برای اشخاصی که لازم است از کشور خارج شوند و برای آینده خود مهاجرت را برنامهریزی کردهاند، دریافت کارت معافیت اعصاب و روان میتواند دغدغهمند شود، زیرا سوالاتی برای وی به وجود میآید مانند؛
آیا با داشتن کارت قرمز سربازی و محدودیت های ان امکان دریافت پاسپورت وجود دارد؟
برای دریافت ویزای کدام کشور با داشتن کارت معافیت سربازی اعصاب و روان نمیتوان اقدام کرد؟
کدام روش مهاجرت با داشتن کارت اعصاب و روان راحتتر است و ممکن است دچار مشکل نشوم؟
برای دریافت پاسخ سوالات بالا بهتر است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
گرفتن پاسپورت با کارت معافیت اعصاب و روان
اولین قدم برای مهاجرت، اخذ پاسپورت است. برای خروج از کشور شما ابتدا بایستی گذرنامه تهیه کنید تا در مرحله بعد بتوانید برای ویزای کشور دیگری اقدام کنید. با دریافت پاسپورت دقیقاً وضعیت شما مشخص میشود که شما هنگام خروج از کشور مشکلی ندارید. برای مشمولان داشتن غیبت سربازی مانع خروج میشود.
مشمولان نظام وظیفه برای دریافت پاسپورت بایستی یکی از شرایط زیر را داشته باشند تا بتوانند اقدام نمایند:
♦️ خدمت سربازی رفته و کارت پایان خدمت داشته باشد.
♦️ در حال تحصیل است
♦️ یکی از انواع معافیتها اقدام کرده است.
♦️ و در آخر دفترچه خدمت را پست کرده باشد.
برای دریافت اطلاع از شرایط خرید سربازی طبق آخرین تغییرات سال 1404 کافیست با برترین مشاوران پارسین مشاوره با شماره 9099070084 همین حالا تماس بگیرید.
برای مشمولان مهمترین کار این است که وضعیت سربازی خود را مشخص کنند. در صورت مشخص نکردن وضعیت نظام وظیفه فرد وارد غیبت سربازی میشود و نمیتواند برای پاسپورت اقدام کند.
حال سوال این است افرادی که با بیماری اعصاب و روان مانند؛ اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، وسواس، اختلال شخصیتی، سایکوز و با بیماری های دیگراز سربازی معاف شدند امکان دریافت پاسپورت دارند و میتوانند این اشخاص از کشور خارج شوند؟
گرفتن پاسپورت با کارت معافیت اعصاب و روان و هر نوع کارت معافیت دیگر برای فرد متقاضی مشکل زا نیست، مگر در شرایط خاص که بیماری فرد خیلی شدید باشد در اینجا وجود قیم در اینجا الزامی است. چون این افراد به علت شدت بیماری و ناتوانی در انجام کارهای اداری نیاز به فردی به عنوان قیم خواهد داشت. بیماریهای مانند؛ کند ذهنی، سندرم دوان، تکانههای عصبی و غیره.
در مواردی دیده شده که با وجود شدت و نوع بیماری به فرد پاسپورت داده نشده و اگر فرد دارای رفتارهای پر خطری باشد احتمال دارد به وی گذرنامه داده نشود. پس در برخی بیماریها اعصاب و روان وجود قیم لازم است که با فرد از کشور خارج شود.
بیشتر بخوانید: لیست کامل بیماری های اعصاب و روان برای معافیت
مدارک مورد نیاز برای گرفتن پاسپورت
همانطور که در بالا به آن اشاره شد فرد با هر نوع کارت معافیتی میتواند از کشور خارج شود، جز با داشتن بیماری که وجود قیم برای همراهی لازم باشد. متقاضی میتواند به یکی از مراکز پلیس + ۱۰ مراجعه کند و برای دریافت پاسپورت مدارک لازم را همراه داشته باشد.
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت:
۱-مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی یا رسید درخواست کارت ملی)
۲- اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت
۳- اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی اشتغال به تحصیل
۴- انجام انگشت نگاری و گرفتن عکس بیومتریک
۵- تکمیل فرمهای لازم
گرفتن ویزا با کارت معافیت اعصاب و روان
مسئله اصلی اینجا است با وجود داشتن کارت معافیت اعصاب و روان امکان ورود به خاک کشور مورد نظر وجود دارد یا نه؟ میتوان برای ویزا اقدام کرد؟
ویزا یک نوع اجازه نامه است که به شخص دارنده آن اجازه ورود به یک کشور خارجی داده میشود. زمانی که فرد ویزای کشور مورد نظر را نتواند اخذ کند به او اجازه ورود داده نمیشود. شخص با داشتن ویزای یک کشور و به محض ورود به آن کشور حقوق و امکاناتی را برای وی در نظر گرفته میشود.
هر کشور برای ورود اشخاص دیگر به خاک خود قوانین خاص خود را دارد. برخی کشورها اجازه ورود افراد با کارت معافیت اعصاب و روان را میدهند در مقابل کشورهایی وجود دارند که قوانین مختص جهت اخذ ویزا برای آن سخت است و شرایط خاصی برای متقاضی در نظر گرفته شده است. در این کشورها افراد با سابقه کیفری یا دارای مشکلات جسمی و اختلالات روانی ویزا برای آنها صادر نمیشود.
اهمیت مسئله در دریافت ویزا با داشتن کارت معافیت اعصاب و روان در اینجا مشخص شد. فرد برای اینکه از کشور خارج شود و مهاجرت کند کارت معافیت اعصاب و روان دریافت کرده است ولی در مقابل نمیتواند برای ورود به کشور مورد نظر ویزا دریافت کند. در این وضعیت کارت معافیت پزشکی اعصاب و روان برای وی هیچ مزیتی ندارد بلکه محدودیت برای او ایجاد کرده است.
بنابراین توصیه می شود قبل از اینکه برای معافیت پزشکی به خصوص اعصاب و روان اقدام کنید با یک کارشناس با تجربه مشورت کنید تا در آینده برای گرفتن پاسپورت و ویزا با کارت معافیت اعصاب و روان دچار مشکل نشوید. برای مهاجرت به هر کشوری لازم است با قوانین ورود آن کشور آشنا باشید تا در هنگام ورود توسط افسران برگشت داده نشوید.
نحوه دریافت ویزا برای دارندگان کارت معافیت اعصاب و روان
گرفتن پاسپورت و ویزا با کارت معافیت اعصاب و روان یکی از دغدغههای بزرگ دارندگان این کارت معافیت سربازی است. زیرا نگرانیهایی از رد شدن وجود دارد. در شرایطی شما زمان زیادی برای اخذ کارت معافیت اعصاب و روان گذاشتهاید و برای برنامه مهاجرت خود هزینههایی را متقبل شدهاید اما نتوانید ویزای کشور مورد نظر خود را دریافت کنید تمامی زحمات و سرمایه شما در این مسیر از بین میرود.
برای مهاجرت کردن میتوان از ویزاهای مختلفی استفاده کرد مانند؛ ویزای تحصیلی، تفریحی و یا ویزای کاری. برخی کشورها قوانین سختی برای ورود اشخاص به خاک آن کشور وضع شده کردهاند. بنابراین برای مهاجرت مهم است که ویزای شما از چه نوعی است.
بیشتر بدانید: معافیت همجنسگرایی و ترنسها – شرایط دریافت، سوالات کمیسیون
نحوه دریافت ویزا:
✅️ قبل از هر کاری بایستی ابتدا مدارک مورد نیاز که توسط سفارت درخواست شده را تهیه کنید و آنها را ترجمه کنید.
✅️ در مرحله بعد از سفارت مورد نظر وقت قبلی دریافت کنید تا در زمان تعیین شده مراجعه حضوری داشته باشید.
✅️ در سفارت مدارک شما بررسی میشود و انگشت نگاری انجام میشود (تا در فرودگاه مقصد به عنوان مسافر غیرقانونی شناخته نشوید) در این مرحله است که امکان رد شدن وجود دارد.
داشتن کارت معافیت اعصاب و روان ممکن است برای شما مشکل درست کند.
انواع ویزا و شرایط مختلف دریافت آن
ویزا دقیقاً نشان میدهد که هدف شما از سفر به کشور مقصد و تعداد روزهای اقامت را معین میکند. در هنگام ورود به یک کشور ویزای شما توسط افسران مهاجرت در مرزها و فرودگاه کنترل میشود و در مواردی هم دیده شده با وجود داشتن ویزا از ورود افراد به داخل کشور به دلایل مختلف جلوگیری شده است.
برخی ویزاها برای یک زمان کوتاه مدت برای شخص صادر میشود اما در مقابل ویزاهایی وجود دارند که برای یک دوره زمانی طولانی مدت به شخص داده میشود مانند؛ ویزای تحصیلی، کاری و غیره.
♻️ ویزای توریستی یا گردشگری: این ویزا با هدف گردشگری و بازدید از یک کشور خاص صادر میشود. ویزای توریستی جزو ویزاهای موقت است که برای متقاضیان یک بازه زمانی خاص بین ۱۵ تا ۱۸۰ روز میشود. در این بازه شما اجازه کار و تحصیل ندارید و پس از اتمام زمان تعیین شده بایستی از آن کشور خارج شوید.
ویزای توریستی یکی از پراستفادهترین نوع ویزاها است. برای اشخاصی که دارای کارت معافیت اعصاب و روان میباشند گزینه خوبی میتواند باشد چون برای دریافت آن مشکلی از سمت کشور مقصد برای شما ایجاد نمیشود. حتی کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا که ورود به آن مشکل است در این نوع ویزا فرد میتواند به راحتی وارد آن کشور شود.
♻️ ویزای پزشکی: این نوع ویزا مختص اشخاصی است که دچار بیماری هستند و برای درمان و معالجه میتوانند از آن استفاده کنند. در این نوع ویزا فرد بایستی از قبل برای ورود با پزشک مورد نظر هماهنگی لازم را انجام داده باشد.
♻️ ویزای کاری: ویزای کاری جز ویزاهای بلند مدت است. برای دریافت این نوع ویزا فرد بایستی شغل و مهارت و تخصص خاصی داشته باشد. دریافت این نوع ویزا کمی مشکل است زیرا سلامت جسمی و روحی فرد برای انجام آن شغل بررسی میشود و در کنار آن گواهی عدم سوء پیشینه لازم است تا مشخص شود که فرد مشکل قضایی و کیفری ندارد.
در ویزای کاری توانایی فرد برای انجام آن کار باید ثابت شود. فردی که در ایران نتوانسته در یک ارگان یا شغل خاص مشغول به کار شود مطمئناً در کشورهای دیگر همینطور خواهد بود. با داشتن کارت معافیت اعصاب و روان در کشور دیگر نمیتوان شغل خوبی داشته باشید.
♻️ ویزای تحصیلی: ویزای تحصیلی یا دانشجویی برای یک دوره خاص صادر میشود که در آن فرد میتواند در دانشگاهی که پذیرش شده است تحصیل خود را به اتمام برساند.
ویزای تحصیلی برای افرادی که سربازی خود را در سپاه گذراندهاند و میخواهند در برخی کشورهای خاص تحصیلات خود را ادامه دهند میتواند مشکل ساز باشد و بسختی می توانند اجازه ورود بگیرند. در کل دریافت ویزای تحصیلی مشکل نیست و فرد به راحتی میتواند اقدام نماید.
تنها در شرایطی که رشتهای که نیاز به سلامتی جسمی و روحی کامل داشته باشد و یا آن کشور فرد متقاضی را بخواهد بورسیه تحصیلی کند داشتن کارت معافیت اعصاب و روان و یا سایر کارتهای پزشکی مانند مغز و اعصاب برای فرد مشکلاتی به وجود میآورد. زیرا پیش شرط ورود به این رشتهها سلامت کامل جسم و روان فرد است.
در ادامه بخوانید: 5 راه گرفتن کارت معافیت دائم سربازی

قوانین کشورها برای ورود افراد دارای کارت معافیت اعصاب و روان
هر کشوری برای اعطای ویزا قوانین خاص خود را دارد. در برخی کشورها احتیاج به معاینات پزشکی نیست اما در کشورهای دیگر سختگیری بیشتری دیده میشود و از ورود افراد با مشکلات جسمی و روحی جلوگیری میشود.
یکی از کشورهایی که محدودیت برای اعطای ویزا تعیین کرده آمریکا است. برای ورود به کشور آمریکا داشتن سابقه کیفری، بیماری واگیردار یا اختلالات جسمی یا روانی تهدیدی برای امنیت این کشور محسوب میشود و از ورود افراد با این مشکلات جلوگیری میکنند.
بر اساس مقررات کشور آمریکا افرادی با اختلالات روانی خاص اجازه ورود به این کشور داده نمیشود. زیرا افرادی با سابقه رفتار پرخطر و تهدیدآمیز که با داشتن مشکلات روانی احتمال دوباره تکرار این رفتار در فرد بیشتر است در نتیجه تهدیدی برای افراد جامعه به حساب میآید.
با این وجود، اختلالات اعصاب و روان و بیماری ها انواع مختلفی دارد و صرفاً تمام اشخاص با داشتن تنها کارت معافیت اعصاب و روان محدودیت ندارند و نوع بیماری و شدت ان باید بررسی شود.
در کشوری مانند کانادا که مهاجر پذیر است و گزینه عالی برای مهاجرت به حساب میآید به خصوص برای ایرانیها، بررسی سلامت جسمی و روحی فرد در هنگام دریافت ویزا مهم است. در شرایطی که شما بخواهید از ویزای کوتاه مدت استفاده کنید معمولاً نیاز به معاینه پزشکی نیست.
گرفتن پاسپورت و ویزا با کارت معافیت اعصاب و روان احتیاج به بررسی قوانین کشور مورد نظر دارد. پس بهتر است قبل از دریافت ویزا با یک کارشناس صحبت کنید.
روشهای مهاجرت با کمترین محدودیت برای دارندگان کارت معافیت اعصاب و روان
افرادی که دارای کارت معافیت اعصاب و روان هستند و میخواهند مهاجرت کنند، به علت محدودیت ورود به برخی کشورها بایستی به دنبال روشهایی برای مهاجرت باشند که این کارت معافیت سربازی برای آنها کمتر محدودیت ایجاد کند و بتواند طبق برنامه خود پیش بروند.
روشهای مختلفی برای مهاجرت این قبیل اشخاص وجود دارند که عبارتند از:
✅️ مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
✅️ مهاجرت کاری
✅️ مهاجرت از طریق تحصیل
✅️مهاجرت با ثبت شرکت
✅️ مهاجرت از طریق ازدواج
از بین روشهای نام برده مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در کشور مقصد محدودیت کمتری دارد و ویزای آن سریعتر صادر میشود. فرد با این روش میتواند به راحتی اقامت دائم آن کشور را دریافت کند.
کتمان بیماری روانی چه تاثیری بر دریافت ویزا دارد؟
اگر فردی برای دریافت ویزا مشکل پزشکی یا بیماری خود را کتمان کند و یا اطلاعات نادرستی به مامور سفارت بدهد، معمولاً این فرد نمیتواند ویزا بگیرد. و یکی از دلایل اصلی رد شدن اشخاص برای دریافت ویزا پنهان کردن برخی اطلاعات ضروری است.
یکی از مواردی که در هنگام ویزا بایستی به آن دقت کرد رعایت صداقت در گفتار خود است. زمانی که شما بیماری خود را بازگو نکنید در حالی که مشکل پزشکی شما تاثیر چندانی برای دریافت ویزا ندارد ممکن است به علت عدم صداقت درخواست ویزای شما رد شود. بنابراین در هنگام معاینات پزشکی تمامی مشکلات خود را ذکر کنید در غیر این صورت بایستی منتظر عواقب آن باشید.