Search

چگونه در حین مطالعه بیدار بمانیم

مطالعه

درس خواندن کار سختی است و مطالعه زیاد اغلب شما را خسته می کند! گاهی اوقات، مطالعه از طریق خستگی بخشی از مسیر موفقیت و گرفتن نمرات خوب در مدرسه است. بارها پیش امده هنگام درس خواندن احساس خواب الودگی می کنید. خوشبختانه، کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به افزایش انرژی و تمرکز خود انجام دهید.

در اینجا 16 ترفند وجود دارد که به شما کمک می کند هنگام مطالعه بیدار بمانید.

برای ارتباط با متخصصان جهت مشاوره انتخاب رشته تلفنی وارد شوید.

1. جایی درس بخوانید که خیلی راحت نیست.

احساس راحتی بیش از حد باعث خواب آلودگی شما می شود. روی یک صندلی سخت پشت میز مطالعه کنید و صاف بنشینید، به جای اینکه به چند بالش در تخت خود تکیه دهید یا زیر یک پتو روی کاناپه قرار بگیرید. مجبور نیستید خود را ناراحت کنید، اما فقط در حین مطالعه از دنج بودن بیش از حد خودداری کنید.

اگر دوست دارید در خانه مطالعه کنید، برای خود یک فضای مطالعه اختصاصی بسازید. این می تواند گوشه ای از اتاق شما با میز و صندلی یا میز آشپزخانه باشد. هر جایی که بتوانید بدون اینکه خیلی راحت باشید تمرکز کنید عالی است!

2. هر روز محل مطالعه خود را تغییر دهید تا حافظه خود را تقویت کنید.

این شما را از یک منطقه راحتی که می تواند شما را خسته کند، دور نگه می دارد. به جای اینکه همیشه در یک مکان مطالعه کنید، هر بار آن را تغییر دهید تا تمرکز خود را بهبود ببخشید و به مغزتان کمک کنید اطلاعات را بهتر به خاطر بسپارید. به عنوان مثال، یک روز، در یک کافی شاپ مطالعه کنید، سپس روز بعد، در خانه در آشپزخانه مطالعه کنید.

مکان هایی را انتخاب کنید که متناسب با سبک مطالعه و شخصیت شما باشد. به عنوان مثال، اگر در سکوت بهترین مطالعه را انجام می دهید، یک کتابخانه یا اتاق ساکت انتخاب کنید، در حالی که اگر صدای پس زمینه را ترجیح می دهید، یک کافه یا منطقه مشترک را انتخاب کنید.

3. اگر در اواخر شب مطالعه می کنید، چراغ های مناسب را روشن کنید.

نور مناسب

نور مناسب به مغز شما کمک می کند تا روی داده هایی که جذب می کند تمرکز کند. به جای خواندن در کنار یک لامپ کم نور یا در یک اتاق تاریک، منطقه مطالعه خود را روشن کنید تا مغزتان را فریب دهید تا فکر کند هنوز در روز است و باعث می شود انرژی بیشتری احساس کند. تا جایی که ممکن است چراغ‌های اتاق را روشن کنید، از جمله چراغ‌های سقفی و لامپ‌ها.

اگر فضای شما روشنایی زیادی ندارد، در صورت امکان به یک منطقه پرنورتر بروید.

4. اگر نمی توانید تمرکز کنید، حواس پرتی های بیرون را از بین ببرید.

عواملی مانند صداها و تلفن همراه باعث حواس پرتی خارجی می شوند. متوجه شوید که چه چیزی مانع از تمرکز شما می شود، چه هشدارهای اینستاگرام روی تلفن شما یا افرادی که پشت میز کنار شما صحبت می کنند. سپس، این موارد را حذف کنید تا مغز شما از مطالعه منحرف نشود. به عنوان مثال، تلفن خود را در حالت بی صدا قرار دهید یا به یک منطقه ساکت تر بروید.

همچنین می‌توانید گوشی خود را خاموش کنید، آن را در اتاق دیگری بگذارید، یا آن را در حالت «مزاحم نشوید» قرار دهید تا پیامک یا اعلانی دریافت نکنید.

اگر با گشت و گذار در اینترنت به راحتی حواس‌تان پرت می‌شود، از برنامه یا افزونه مرورگر اینترنت استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد کنترل‌هایی را برای مسدود کردن وب‌سایت‌های خاص برای مدت زمان مشخصی تنظیم کنید تا وسوسه نشوید.

5.به موسیقی شاد گوش دهید تا مغزتان هوشیار بماند.

موسیقی مناسب می تواند به مغز شما در پردازش و حفظ اطلاعات جدید کمک کند. هنگام مطالعه، رادیو را روشن کنید یا از تلفن یا رایانه خود موسیقی پخش کنید تا هوشیار باشید. آهنگ‌هایی مانند موسیقی پاپ یا رقص را به‌جای آهنگ‌های آهسته و غمگین که خلق و خو و انرژی شما را پایین می‌آورند، انتخاب کنید.

اگر در یک مکان عمومی هستید، از هدفون برای گوش دادن به موسیقی انتخابی خود استفاده کنید.

به‌دنبال فهرست‌های پخش خوش‌بینانه آنلاین یا در یک برنامه موسیقی بگردید. شما همچنین می توانید لیست های پخش از پیش ساخته شده با موسیقی را به طور خاص برای مطالعه پیدا کنید.

6. با صدای بلند بخوانید تا مغزتان را درگیر کنید.

اگر به صدای خود گوش دهید، کمتر به خواب می روید. فرقی نمی کند که فصلی از کتاب درسی را می خوانید یا یادداشت های خود را مطالعه می کنید. مطالب را با صدای بلند بخوانید تا به خودتان کمک کنید بدون خواب آلودگی آن را حفظ کنید.[6]

اگر نمی‌خواهید همه چیز را با صدای بلند بخوانید، می‌توانید هنگام مطالعه با خودتان صحبت کنید. به عنوان مثال، وقتی مطالعه یک مبحث را تمام کردید، با صدای بلند بگویید: “باشه، من برای آزمون تاریخم مطالعه کردم، حالا می توانم برای امتحان انگلیسی بخوانم!”

7. هنگام مطالعه آدامس نعنایی بجوید تا مغزتان بیدار شود.

آدامس نعنایی

گیاه نعناع به تقویت عملکرد شناختی مرتبط است. طعم نعناع مورد علاقه خود مانند نعناع، ​​نعناع فلفلی یا نعناع زمستانی را انتخاب کنید. برای افزایش جریان خون در مغز و افزایش انگیختگی ذهنی، هنگام مطالعه، آدامس را در دهان خود فرو کنید.

یک بسته آدامس با طعم نعناع را در کوله پشتی یا قلمدان خود نگه دارید تا همیشه هنگام مطالعه آن را همراه خود داشته باشید.

8. غذاهایی بخورید که پروتئین بالایی دارند تا انرژی طولانی تری داشته باشند.

پروتئین بدون اینکه مانند کربوهیدرات ها شما را خواب آلود کند به شما انرژی می دهد. غذاهایی را بخورید که عمدتاً از پروتئین تشکیل شده‌اند، مانند آجیل، گوشت یا پنیر، که برای مدت طولانی‌تری سوخت بدن شما را تامین می‌کنند، زیرا به آسانی کربوهیدرات‌ها هضم نمی‌شوند. به عنوان مثال، مخلوط دنباله دار، گوشت گاو jerky یا پنیر رشته ای را برای خوردن در حین کار انتخاب کنید.

از خوردن غذاها یا نوشیدنی های شیرین مانند کوکی ها یا نوشابه، همراه با غذاهای پر کربوهیدرات مانند چیپس سیب زمینی خودداری کنید. اینها ممکن است سریع به شما کمک کنند، اما بعداً موجب خواب الودگی خواهد شد.

سعی کنید هر 2 تا 3 ساعت یکبار غذا بخورید، حتی اگر چیزی کوچک باشد، تا از افت قند خون جلوگیری کنید که باعث خواب آلودگی شما می شود.

9. برای مبارزه با خستگی زیاد آب بنوشید.

برای جلوگیری از احساس خواب آلودگی یا سستی، هیدراته بمانید. سعی کنید حداقل 2 لیتر (2000 میلی لیتر) آب در روز بنوشید. یک بطری پر آب همراه خود داشته باشید و در حین مطالعه از آن بنوشید. این به جریان خون در مغز شما کمک می کند و باعث می شود احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید.

از مصرف الکل بخصوص در روزهایی که در حال مطالعه هستید یا روز قبل از آن اجتناب کنید. نوشیدن الکل به طور منظم می تواند بر عملکرد مغز شما تأثیر منفی بگذارد و باعث کم آبی بدن شما شود.

10. اگر می خواهید سریعاً بیدار شوید یک نوشیدنی کافئین دار بنوشید.

کافئین سیستم عصبی مرکزی شما را تحریک می کند و به شما احساس هوشیاری می دهد. برای بیدار شدن سریع خود یک فنجان قهوه بنوشید، زیرا کافئین از رسیدن سلول هایی که باعث خستگی شما می شوند به مغزتان جلوگیری می کند.

توجه داشته باشید که قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار در واقع می توانند باعث کم آبی بدن شوند، بنابراین باید با آنها آب نیز بنوشید.

از نوشیدن قهوه یا مصرف هر چیزی که دارای کافئین است، مانند شکلات، نوشابه یا چای، ظرف 6 ساعت از زمانی که قصد دارید به رختخواب بروید یا ممکن است مشکل به خواب رفتن داشته باشید، خودداری کنید.

بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز مصرف نکنید. کافئین بیش از حد می تواند برای قلب شما بسیار خطرناک باشد و همچنین می تواند شرایط موجود مانند اضطراب یا افسردگی را بدتر کند.

از نوشیدنی های انرژی زا و قرص های حاوی کافئین و/یا مواد شیمیایی خودداری کنید. اگرچه راه حل های سریع وسوسه انگیز هستند، اما می توانند عوارض جانبی خطرناکی مانند افزایش اضطراب یا حتی مشکلات قلبی داشته باشند.

11. اگر دوست دارید استراحت های برنامه ریزی شده داشته باشید، در فواصل 25 دقیقه ای مطالعه کنید.

یک تایمر تنظیم کنید تا به مدت 25 دقیقه بدون هیچ مزاحمتی کار کند، سپس 5 دقیقه استراحت کنید. آن فواصل زمانی را که می‌خواهید مطالعه کنید، تکرار کنید.

از استراحت های 5 دقیقه ای خود برای استراحت و شارژ مجدد مغز خود استفاده کنید. کاری غیرمرتبط با آنچه در حال مطالعه هستید انجام دهید، مانند دراز کردن بدن یا تماشای یک ویدیوی خنده دار YouTube.

بعد از تکمیل 4 بازه 30 دقیقه ای بیشتر استراحت کنید.

سعی کنید زمان مطالعه در هر درس بیش از 5/1 ساعت طول نکشه.

12. اگر واقعا خسته هستید 10 تا 20 دقیقه چرت بزنید.

چرت های کوتاه

چرت های کوتاه حافظه و هوشیاری شما را تقویت می کند. اگر در خانه هستید برای چرت زدن سریع روی کاناپه دراز بکشید یا به رختخواب بروید. اگر در کتابخانه یا کلاس درس هستید، سر خود را روی میز در یک موقعیت راحت قرار دهید تا بخوابید. زنگ ساعت خود را بیش از 20 دقیقه بعد تنظیم نکنید تا به جای خواب آلودگی از خواب بیدار شوید.

در صورت امکان، مکانی ساکت و تاریک را برای چرت زدن انتخاب کنید، که به شما کمک می کند خواب با کیفیت تری داشته باشید.

مطمئن شوید که حداقل 7 تا 8 ساعت در هر شب می خوابید. چرت زدن تقویت خوبی است اما جایگزین خواب بی وقفه نیست.

13. 15 تا 20 دقیقه ورزش کنید تا خونتان جریان یابد.

این امر تمرکز و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. برای مثال به پیاده روی کوتاه یا دویدن بروید، برخی ورزش های کم کردن وزن بدن را انجام دهید یا در یک کلاس یوگای سریع شرکت کنید. بدن خود را حرکت دهید تا تمام ماهیچه های شما بیدار شود و پروتئین هایی در مغز آزاد شود که حافظه شما را بهبود می بخشد.

اگر می توانید، ورزش خود را در خارج از خانه انجام دهید تا فواید بیشتری داشته باشید. هوای تازه یک افزایش فوری انرژی است.

همچنین می توانید راه هایی برای گنجاندن ورزش در مطالعه خود بیابید. به عنوان مثال، صندلی خود را با یک توپ ثابت تعویض کنید تا در هنگام نشستن روی بدن شما کار کند، یا در حین مطالعه روی میز خود حرکات کششی انجام دهید.

اگر در فواصل زمانی مطالعه می کنید، سعی کنید بعد از هر تمرین استراحت کنید.

14. هر 30 تا 60 دقیقه موضوعات را عوض کنید تا متمرکز بمانید.

تنوع به مغز شما کمک می کند تا دوباره روی موضوع جدید تمرکز کند. به جای انجام یک جلسه مطالعه ماراتن با 1 مبحث، زمان مطالعه خود را کاهش دهید و بعد از هر استراحت موضوع را تغییر دهید تا در مورد 1 موضوع خسته نشوید. برای مثال، حساب دیفرانسیل و انتگرال را برای ساعت اول مطالعه کنید، سپس به فیزیک بروید.

اگر در فواصل زمانی معین مطالعه می کنید، بعد از هر بازه زمانی موضوعی را که مطالعه می کنید تغییر دهید.

اگر فقط برای 1 کلاس درس می خوانید، مانند زبان انگلیسی، در صورت امکان مطالب خاصی را که مرور می کنید تغییر دهید.

15. اگر از درس خواندن  خسته شدید، یک گروه مطالعه ترتیب دهید.

این باعث می شود مطالعه کمتر خسته کننده و یکنواخت شود. چند دوست یا همکلاسی را دور هم جمع کنید تا به صورت گروهی مطالعه کنند. روی مشکلات تمرین با صدای بلند کار کنید، درباره موضوعات مختلف بحث کنید، یا از یکدیگر امتحان بگیرید تا مطالعه را پر جنب و جوش تر و جذاب تر کنید.

گروه مطالعه خود را 3 تا 6 نفر نگه دارید. بسیاری از افراد ممکن است باعث حواس پرتی شوند یا مدیریت آنها دشوار باشد.

با تعیین اهداف گروهی برای هر جلسه مطالعه، مانند پایان دادن به 2 فصل از یک کتاب درسی یا پوشش دادن 1 مبحث، به کار خود ادامه دهید. در غیر این صورت، ممکن است وسوسه انگیز باشد که وقت خود را صرف صحبت کردن یا مسخره کردن کنید.

بیشتر بخوانید: ۳ روش صحیح مرور مطالب درسی برای کنکور

16. سعی کنید هر شب ۷ تا ۸ ساعت بخوابید.

اگر خوب نمی خوابید، بیدار ماندن در حین مطالعه سخت تر است. زمانی را انتخاب کنید که به شما امکان می دهد هر شب 7 تا 8 ساعت بخوابید. به برنامه خواب یکسانی پایبند باشید، تا مغزتان هر شب در زمان مشخصی خواب‌آلود باشد.

توجه داشته باشید که این مقدار خوابی است که یک فرد عادی به آن نیاز دارد. برخی از افراد به چند ساعت بیشتر نیاز دارند تا احساس آرامش کنند و برخی دیگر با کمترین زمان به خوبی عمل می کنند. مهمترین چیز این است که با خواب خود هماهنگ باشید. اگر با 6 ساعت خواب در شب احساس خوبی دارید یا به 9 ساعت نیاز دارید، این نیز خوب است. خواب کافی سبب می شود مغز برای مطالعه کارایی بالایی داشته باشد.

برای طراحی مسیر تحصیلی که به شما در دستیابی به اهدافتان کمک کند همین امروز با پارسین مشاوره تماس بگیرید!

سوالات متداول:

1.چه چیزی مرا برای مطالعه بیدار نگه می دارد؟


درست نشستن می تواند به افزایش هوشیاری شما کمک کند و به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. اغلب اوقات استراحت کنید. حداقل هر ساعت یک بار به مدت 5 دقیقه بلند شوید و حرکت کنید. این کار جریان خون را حفظ می کند و به شما کمک می کند بیشتر بیدار بمانید.

2. چرا هنگام مطالعه احساس خواب آلودگی می کنم؟


یکی از دلایل اصلی احساس خواب آلودگی هنگام مطالعه، کم خوابی در شب است. برای هر انسانی ضروری است که حداقل 7 یا 8 ساعت در روز بخوابد. خواب برای بدن ما ضروری است و به ما کمک می کند در طول روز عملکرد خوبی داشته باشیم.

3.کدام زمان برای مطالعه بهتر است؟


بیشتر دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند صبح زود مطالعه کنند، معمولاً از ساعت 4 یا 5 صبح، زیرا مغز احتمال تمرکز بیشتری دارد. این می تواند بهترین گزینه برای دانش آموزانی باشد که در اوایل روز استقامت بیشتری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می توانید با کلیک برای روی آیتم های زیر این مقاله را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید .

دسترسی به محتوا

سایرموضوعات

نیاز به مشاوره فوری دارید ؟
بیشتر مطالعه نمایید