نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد برای دانشگاههای سراسری و دانشگاه آزاد به چه صورت است؟ آیا انتخاب رشته برای این دو دانشگاه متفاوت است؟ برای موفقیت در انتخاب رشته ارشد چه ملاکهایی را باید در نظر گرفت؟ اینها سوالات اکثر متقاضیانی هستند که مجاز به انتخاب رشته شدهاند و میخواهند اولویتهای خود را در فرم انتخاب رشته ثبت کنند.
حساسترین مرحله در کنکور کارشناسی ارشد، مرحله انتخاب رشته میباشد. در تجربیات خود مشاهده کردهایم داوطلبانی که رتبه کارشناسی ارشد آنها چندان خوب نبوده اما با گرفتن اطلاعات لازم و همراه داشتن یک مشاور کاربلد و با تجربه در یک دانشگاهی که مناسب بوده پذیرفته شدهاند. در حال حاضر داوطلب مورد اشاره همزمان مشغول به تحصیل و کار می باشد و یک سال از عمر خود را بیهوده از دست نداد.
انتخاب رشته فوق لیسانس متفاوت با مقطع کارشناسی است. به علت زیاد بودن گرایشهای هر رشته و چندین رتبه اعلامی در کارنامه داوطلب است.
مشاوره تخصصی و تضمینی در زمینه انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد توسط خبره ترین استادان پارسین مشاوره با متدهای روز دنیا
برای موفقیت در مرحله انتخاب رشته حتی اگر کار را به مشاور انتخاب رشته سپردید باید آشنایی کلی با نحوه انتخاب رشته ک رشناسی ارشددر دانشگاه مورد نظر داشته باشید. تا انتخابی اشتباه انجام ندهید که یا محدودیتی برای شما به وجود آورد یا اینکه مجبور شوید هزینههای زیادی برای آن بپردازید.
پس لازم است برای انتخاب هر کد رشته محل در دانشگاه های مختلف با قوانین و الزامات ان اشنا شوید. تیم پارسین مشاوره در این مقاله اطلاعات لازم را به شما ارائه می دهد.
انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404
زمانی که سازمان سنجش برای داوطلبانی که در آزمون کارشناسی ارشد 1404 شرکت کردند، کارنامه اولیه منتشر میکند، رتبهها مشخص میشود. و داوطلبان میتوانند با توجه به علاقه ،رتبه خود و سایر فاکتورها انتخاب رشته خود را انجام دهند.
ظرفیت رشتههای کارشناسی ارشد در دانشگاهها محدود میباشد و این ظرفیت محدود به خصوص در دوره روزانه که تحصیل در آن رایگان است بیشتر مشاهده میشود. برای پذیرش در دوره روزانه و دانشگاه های سطح 1 کشور رتبه خاصی نیاز است. مسلماً رقابت برای قبولی در دوره روزانه بیشتر است. دلیل ان علاوه بر رایگان بودن، اعتبار مدرک و امکانات دانشگاه و….می تواند باشد.
هنگامی که تحلیل درستی از کارنامه اولیه کارشناسی ارشد انجام شود، مطمئناً فرد میتواند انتخاب رشته منطقی و صحیحی داشته باشد. پس برای داوطلبان بسیار اهمیت دارد که نحوه چینش کد رشته محلها در فرم انتخاب رشته به چه صورت باشد. و همین چینش صحیح رمز موفقیت و پذیرش انها در مقطع کارشناسی ارشد است.
در کارنامه هر داوطلب وضعیت علمی او در هر گرایش به صورت جداگانه درج شده است که باید به آن دقت کرد. علاوه بر رتبه، یک مشاور با تجربه متغیرهای موثر دیگری را در نظر میگیرد که افراد دیگر در زمان انتخاب رشته به آن فاکتورها توجهی نمیکنند و همین موارد شانس قبولی فرد را افزایش میدهد.
باید خاطر نشان کرد برای انتخاب رشته در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشگاههای سراسری و دانشگاه آزاد یک کارنامه اولیه صادر میشود.
بیشتر بدانید: تاثیرمعدل در کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰4 چگونه است و چرا اینقدر مهم است؟
نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد برای دوره روزانه
بهترین دوره در دانشگاهها برای تحصیل، دوره روزانه است. این دوره به خاطر مزایای خاصی که برای دانشجو دارد بیشتر رقابت را در میان داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در همه مقاطع تحصیلی دارد. همه ما میدانیم تحصیل در این دوره به صورت رایگان است و اعتبار مدرک بالایی در میان سایر دوره های دانشگاهها دارد.
باید اضافه کرد تمامی اشخاصی که مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد در کارنامه خود شده اند، نمیتوانند برای دوره روزانه کد رشته محل انتخاب کنند، تنها افرادی میتوانند در دوره روزانه کد رشته محل را انتخاب کنند که در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته شده باشند.
معمولا افرادی در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته می شوند که رتبه آنها در این دوره متوسط باشد و در هر گرایش در رشته مورد نظر این ارزیابی صورت گرفته است.
به هر حال برخی داوطلبان ممکن است رتبه نسبتا خوبی کسب نکرده باشند ولی مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه شده باشند. و این اشخاص صرفاً تحصیل در دانشگاه سطح ۱ را تمایل داشته باشند و در این مرحله انتخاب رشته انجام ندهند.
مشاوران با تجربه انتخاب رشته کارشناسی ارشد برای سنجش ظرفیت پذیرش در دوره روزانه از فرمول خاصی استفاده میکنند که در صورتی، رتبه فرد در آن بازه قرار گیرد شانس پذیرش را در دانشگاه روزانه سطح ۱ و ۲ و ۳ تخمین میزنند. کارشناسان با تجربه پارسین مشاوره این کار را برای شما انجام میدهند و شما با اطمینان بیشتر انتخاب رشته خود را انجام میدهید.
در هر سال باید به قوانین اعلامی از سوی سازمان سنجش در هنگام انتخاب رشته دقت کرد تا با محدودیتهای این قوانین شما مواجه نشوید.
مشاوره تلفنی تحصیلی پارسین مشاره با ارائه تخصصی ترین مشاوره در تمامی زمینه مدارس، کنکور، دانشگاه، انتخاب رشته، دکتری، کارشناسی ارشد و … کافی است با تلفن ثابت با شماره 9099070084 تماس بگیرید.
در صورت نداشتن تلفن ثابت و استفاده از بسته های مشاوره 50% تخفیف اینجا کلیک کنید.
نحوه انتخاب رشته ارشد در دورههای (شبانه) نوبت دوم و پردیس خودگردان
بیائید در مورد دوره نوبت دوم صحبت کنیم. بعد از دوره روزانه دوره نوبت دوم یا شبانه داوطلبان خواستار انتخاب رشته در آن هستند. دوره نوبت دوم از لحاظ امتیازاتی همانند: اساتید، محل تشکیل کلاسها و قوانین کاملاً شبیه به دوره روزانه است. با این تفاوت که برای تحصیل در این دوره باید شهریه پرداخت کرد و دانشگاههای آن همانند دوره روزانه به سطح ۱ و ۲ و ۳ و غیره از لحاظ اعتبار مدرک تقسیم میشوند.
معمولا در هنگام انتخاب بین روزانه سطح ۳ و نوبت دوم در دانشگاه سطح 1 مسلماً تفاوتی وجود دارد. شاید در نگاه اول روزانه فلان شهرستان را به خاطر رایگان بودن انتخاب کنید. با انتخاب دوره روزانه در اینجا شما بازار کار را از دست میدهید و طی این دو سال مهارت و سابقه کاری را کسب نمیکنید. و این یکی از اشتباهاتی است که داوطلبان در هنگام انتخاب رشته ارشد انجام می دهند.
برای انتخاب کد رشته محل در دانشگاههای پردیس خودگردان بایستی به شهریه این دانشگاه دقت کرد. در هر سال 20 درصد به میزان شهریه ها اضافه می شود. تحصیل در دانشگاههای پردیس ملزم به پرداخت بالاترین شهریه بین تمامی دانشگاههای موجود است و انصراف از این دانشگاه داستان دیگری برای فرد دارد.
بیشتر بخوانید: چه مدت طول می کشد تا مدرک کارشناسی ارشد بگیرید؟
نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد در دانشگاههای پیام نور و غیرانتفاعی
داوطلبان شرکت کننده آزمون کارشناسی ارشد باید بدانند؛ که در دو صورت میتوانند دانشگاه پیام نور یا بهتر است بگوییم در دو آزمون جداگانه میتوانند دانشگاه پیام نور را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کنند.
یک مورد آزمون کارشناسی ارشد است که داوطلبان از میان ۱۰۰ انتخاب خود در زمان انتخاب رشته میتوانند تعدادی از کد رشته محلها را به دانشگاه پیام نور اختصاص دهند.
و مورد دوم داوطلبان برای تحصیل در مقطع ارشد در آزمون دانشگاه فراگیر پیام نور شرکت کنند. برای اطلاع دقیق از زمان و منابع آزمون فراگیر پیام نور با کارشناسان پارسین مشاوره تماس بگیرید.
دانشگاه پیام نور و دانشگاه غیرانتفاعی جز دانشگاههای سراسری میباشند که در زمان انتخاب رشته ابتدا باید از سایت سازمان سنجش برای مجاز شدن و انتخاب کد رشته محلها شماره سریال علاقمندی به انتخاب رشته دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی را خریداری کنید و سپس کد رشتهها را در فرم انتخاب رشته درج کنید.
باید گفت: برای تحصیل در دانشگاه پیام نور و دانشگاه غیرانتفاعی باید شهریه پرداخت کرد، اما تفاوت فاحشی بین این دو دانشگاه وجود دارد. از لحاظ شهریه، دانشگاه پیام نور ارزانترین دانشگاه بین کلیه دانشگاه شهریه پرداز است. و دانشگاه غیرانتفاعی شهریه آن از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است. برای انتخاب دانشگاه غیرانتفاعی بایستی علاوه بر شهریه دانشگاه به نکات دیگری که بسیار مهم است توجه کرد.
پارسین مشاوره به دلیل داشتن مشاورین مجرب و خبره ثابت کرده است که میتواند خدمات فوق العاده با کیفیتی را به کاربران ارائه کند. یکی از این خدمات ارزشمند ارائه پکیج برنامه ریزی است.
نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد
برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، ابتدا باید به کارنامه اولیهای که از سوی سازمان سنجش منتشر میشود دقت کرد. تنها متقاضیانی میتوانند کد رشته محلهای دانشگاه آزاد را انتخاب کنند که حد نصاب لازم را برای انتخاب رشته در دانشگاه آزاد را کسب کرده باشند.
زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد کمی متفاوت با دانشگاههای سراسری است. انتخاب رشته ارشد برای دانشگاه آزاد در سایت سازمان سنجش صورت نمیگیرد و داوطلبان برای مطالعه تمامی شرایط و کد رشته محلها و گرایشهای رشته خود بایستی ابتدا دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را مطالعه کنند تا دچار اشتباه نشوند.
داوطلبان برای انتخاب رشته ارشد در دانشگاه آزاد بایستی ابتدا از سایت azmoon.org هزینهای بابت انتخاب رشته پرداخت کنند و سپس مجاز به ثبت کد رشته محلهای دانشگاه آزاد میشوند. تعداد انتخابهای کد رشته محلهای دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد همانند دانشگاههای سراسری در سایت سازمان سنجش ۱۰۰ انتخاب میباشد.
همه ما میدانیم تحصیل در دانشگاه آزاد مستلزم پرداخت شهریه است و این شهریه در مقاطع کارشناسی ارشد هم وجود دارد چه بسا بیشتر هم میشود. اما نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که شهریه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد کمی بیشتر از واحدهای دیگر است و این مورد به خاطر اعتبار بالای این واحد دانشگاهی است.
آیا فرم انتخاب رشته برای رشته شناور جداگانه وجود دارد؟
سوالی که برای برخی متقاضیان شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد که در هنگام ثبت نام علاوه بر رشتهی اصلی، رشته شناور هم انتخاب کردند و در جلسه آزمون رشته شناور شرکت کردهاند پیش میآید این است که آیا سازمان سنجش در زمان انتخاب رشته برای رشتهی شناور فرم جداگانه انتخاب رشته برای متقاضیان در نظر گرفته است؟
باید به اطلاع شما عزیزان برسانم یکی از نکاتی که لازم است شما بدانید این است که سازمان سنجش در زمان انتشار کارنامه اولیه کارشناسی ارشد نتایج و رتبههای رشته های شناور و اصلی را در یک کارنامه آورده است و برای هر رشتهای کارنامه جداگانه صادر نمیکند.
پس برای درج کد رشته محلها در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس بین الملل، مجازی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه غیرانتفاعی در رشتههای اصلی و شناور داوطلب مجاز به انتخاب رشته میتواند ۱۰۰ انتخاب داشته باشد. به عبارت دیگر؛ داوطلب در هنگام انتخاب رشته ارشد برای رشتههای اصلی و شناور در مجموع باید ۱۰۰ کد رشته محل را انتخاب کند.
در ادامه بخوانید: 8 استراتژی اثبات شده برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد
مراحل انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1404
برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد در دانشگاههای سراسری (روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، دانشگاه پیام نور، الکترونیکی و دانشگاه غیرانتفاعی) بایستی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید؛
۱. ابتدا از سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد را دانلود کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید (در این مرحله لازم است با یک مشاور با تجربه مشورت کنید).
۲. در مرحله دوم به سامانه جامع کارشناسی ارشد در سایت سازمان سنجش وارد شوید.
۳. در صورت انتخاب کد رشته محلهای دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی در فرم انتخاب رشته، شماره سریال علاقمندی تهیه کنید.
۴. ورود به سیستم انتخاب رشته کارشناسی ارشد و ثبت ۱۰۰ کد رشته محل به ترتیب اولویت.
۵. در مرحله آخر دریافت کد رهگیری.
راهنمای تصویری انتخاب رشته کارشناسی ارشد
راهنمای تصویری انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش برای داوطلبان مجاز به انتخاب رشته بدین صورت است؛
۱. داوطلب به سایت sanjesh.orgمراجعه کرده و از بین گزینهها، گزینه کارشناسی ارشد را انتخاب کند.
۲. در مرحله بعد از بین گزینههای سمت راست گزینه «انتخاب رشته» را کلیک کند. (لینک انتخاب رشته تنها در زمان خاصی فعال میشود).
۳. با ورود به سیستم انتخاب رشته کارشناسی ارشد بایستی وارد میز کار خود شوید و برای ورود از دو طریق میتوانید اقدام کنید.
۴. در میز کار چهار گزینه وجود دارد که شما باید « انتخاب رشته» را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه گزینش نهایی در آزمون کارشناسی ارشد
سوالات متداول:
1.ایا محدودیت از ثبت نام برای افرادی که روزانه قبول شده اند در مقطع ارشد در سال 1404 وجود دارد؟
بله – این محدودیت وجود دارد.
2.انتخاب رشته دانشگاه ازاد با دانشگاه های سراسری در یک فرم انجام می شود؟
برای انتخاب رشته دانشگاه ازاد باید از سایت azmoon.org اقدام کرد.
3.نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد در رشته های الکترونیکی به چه صورت است؟
همزمان با انتخاب رشته های دیگر در دوره های روزانه، نوبت دوم و…. فرد می تواند رشته های واحد الکترونیکی را انتخاب کند.