هر ساله با فرا رسیدن زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، دغدغه داوطلبان و خانواده های آنها برای انتخاب رشته شروع می شود. انتخاب رشته، یکی از مراحل حساس و سرنوشت ساز داوطلبان کنکور است که آینده شغلی و تحصیلی آنها مشخص می شود. این مرحله پر از هیجان و استرس است. اگر اشتباهی در انتخاب رشته صورت بگیرد، جبران آن بسیار سخت و می توان گفت غیر ممکن است.بسیاری از داوطلبان به سراغ موسسات مختلف و انواع نرم افزارهای انتخاب رشته می روند. بدون اینکه از نکاتی درباره نرم افزارهای انتخاب رشته و معیارهای اصلی انتخاب رشته آگاه باشند.
مشاوره تخصصی و تضمینی در زمینه انتخاب رشته کنکور توسط خبره ترین استادان پارسین مشاوره با متدهای روز دنیا
انتخاب رشته خود را به افراد نا آگاه و یک ماشین انتخاب رشته می سپارند. متاسفانه با تبلیغات نادرست در مورد انتخاب رشته حتی در صدا و سیما، شاهدان سوء استفاده های زیادی از داوطلبان و خانواده های آنها هستیم. در این زمان، موسساتی را می بینیم که با تبلیغات دروغین کلاهبرداری بزرگی انجام می دهند .
داوطلبان برای داشتن یک انتخاب رشته درست و معقول می بایست نکاتی اساسی درباره نرم افزارهای انتخاب رشته آگاه باشند. این مقاله صرفاً برای آگاهی والدین و داوطلبان عزیز در مورد انتخاب رشته و نرم افزارهای آن تهیه شده که با دید باز تری از آن استفاده کنند و بتوانند انتخاب رشته خود را با موفقیت انجام دهند .
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده می شود:
1.معیارهای مهم در انتخاب رشته کدامند؟
2. نرم افزارهای انتخاب رشته چه نکاتی را بررسی نمی کنند؟
3. برای انجام دادن انتخاب رشته، کدام مشاور را انتخاب کنم؟
و در پایان نکاتی درباره نرم افزارهای انتخاب رشته بیان می شود.
بیشتر بدانید: آخرین رتبه های قبولی پزشکی پردیس خودگردان 1403
1. معیارهای مهم در انتخاب رشته کدامند؟
قبل از انجام دادن انتخاب رشته، کلیه داوطلبان می بایست از معیارهای انتخاب رشته آگاهی لازم را داشته باشند و بتوانند پاسخی برای این سوالات داشته باشند و براساس معیارها ی اصولی انتخاب رشته خود را انجام دهند. این معیارها عبارتند از :
1.هدف من از رفتن به دانشگاه چیست؟
2.علایق من در کدام زمینه هست؟
در زمینه هنری، ادبی، کشف حقایق و درک واقعیات جدید، محاسبات و کار با اعداد و ارقام، کار در فضای باز، انجام دادن خدمات اجتماعی (پرستاری، مشاوره، حقوق، مددکاری اجتماعی و….)، مکانیکی یا صنعتی است.
مشاوره تلفنی تحصیلی پارسین مشاره با ارائه تخصصی ترین مشاوره در تمامی زمینه مدارس، کنکور، دانشگاه، انتخاب رشته، دکتری، کارشناسی ارشد و … کافی است با تلفن ثابت با شماره 9099070084 تماس بگیرید.
در صورت نداشتن تلفن ثابت و استفاده از بسته های مشاوره 50% تخفیف اینجا کلیک کنید.
3.آیا تا بحال استعداد و توانایی های خودم با ابزارها سنجیدم؟
برای پی بردن به استعداد و توانایی خود، شما می توانید از سه تست روانشناسی هالند، تست شخصیت شناسی و استعدادیابی استفاده کنید (یکی از کارهای که تیم پارسین مشاوره برای مرحله انتخاب رشته انجام می دهد).
4. آشنایی کافی با رشته های تحصیلی و دانشگاه های مختلف دارم؟
5. نیاز بازار در آینده به کدام رشته هاست؟
6. توان اقتصادی خانواده برای پرداخت شهریه چقدر است؟
7. رتبه علمی و سهمیه من در کارنامه کدام است؟
تحلیل کاملی از کارنامه ی خود داشته باشید که البته این یک کار تخصصی است و مشاوره با تجربه باید این کار را انجام بدهد.
8 . امکان ادامه تحصیل رشته ی انتخابی در داخل و خارج وجود دارد؟
آینده رشته ی مورد علاقه ام و شرایط ادامه تحصیل به چه صورت است؟
مسلماً داوطلبانی که به موارد ذکر شده توجه کنند و بررسی های لازم را انجام دهند؛ می توان گفت استاندارهای انتخاب رشته را رعایت کرده اند و یک انتخاب رشته اصولی را انجام می دهند.
بیشتر بخوانید: تست شخصیت شناسی و استعدادیابی تحصیلی MBTI
2. نرم افزارهای انتخاب رشته چه نکاتی را بررسی نمی کنند؟
برخی داوطلبان برای انتخاب رشته، بدون بررسی معیارهای اصلی انتخاب رشته و تحلیل کارنامه صرفاً از نرم افزارهای انتخاب رشته برای انتخاب های خود استفاده می کنند. بدون اینکه به بررسی این نرم افزارها بپردازند و اینکه نرم افزارهای موجود در بازار، کدام نکات مهم را بررسی نمی کنند کار حساس انتخاب رشته را به این ابزار می سپارند. برای انجام انتخاب رشته اصولی و استفاده از نرم افراهای انتخاب رشته لازم است نکاتی درباره این نرم افزارهای انتخاب رشته بدانید.
درحال حاضر نرم افزارهای زیادی برای انتخاب رشته ی کنکور سراسری وجود دارد. بدون شک نمی توان از هر نرم افزاری برای انتخاب رشته استفاده کرد.
سوالاتی که این جا پیش می آید این است کدام نرم افزار انتخاب رشته استاندارد است؟
آیا می توان به همه ی این نرم افزارها اعتماد کرد؟ مسلماً جواب این سوالات (نه) است. از بین تمام نرم افزارهای انتخاب رشته موجود در بازار، نرم افزار انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش قابل اعتماد تر است اما به طور 100% نمی توان به آن اعتماد کرد.
سازمان سنجش از آن جای که مسئولیت تمامی مراحل کنکور سراسری را برعهده دارد، به اطلاعات آماری سال های گذشته دسترسی کامل دارد. در ضمن با وارد کردن شماره ی پرونده و شماره داوطلبی در این نرم افزار مستقیماً به کلیه اطلاعات کارنامه داوطلب دسترسی پیدا می کند. به همین منظور می توان تا حدودی به این نرم افزار اعتماد کرد. با همه این تفاسیر، نرم افزار انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش که کامل ترین نرم افزار انتخاب رشته است این 6 نکات را در نظر نمی گیرند و برای انتخاب رشته علاوه بر این نرم افزار می بایست یک مشاوره با تجربه را درکنار خود داشته باشید.
پارسین مشاوره به دلیل داشتن مشاورین مجرب و خبره ثابت کرده است که میتواند خدمات فوق العاده با کیفیتی را به کاربران ارائه کند. یکی از این خدمات ارزشمند ارائه پکیج برنامه ریزی است.
در ادامه بخوانید: ثبت نام رشته مراقبت زیبایی پوست و مو بدون کنکور
نرم افزارهای انتخاب رشته چه مواردی را بررسی نمی کنند:
نکاتی که درباره نرم افزارهای انتخاب رشته باید بدانید:
1.علاقه، استعداد و توانایی داوطلب را درنظر نمی گیرند.
این نرم افزارها صرفاً یک ابزار ماشینی هستند که فقط بر اساس آمار و رتبه ی سال های گذشته چیدن رشته محل ها را لیست می کنند. در حالی که برای انجام انتخاب رشته مهم ترین گزینه را باید علاقه در نظر گرفت. اگر رشته ی بدون توجه به علاقه و استعداد انتخاب شود داوطلب نمی تواند رشته را در دانشگاه به اتمام برساند و حتی در صورت فارغ التحصیل شدن از آن رشته، تمایلی به ادامه تحصیل و کار در آن زمینه را ندارد.
2.این نرم افزارها شرایط رشته های تحصیلی نیمه متمرکز و بورسیه را در نظر نمی گیرند.
پذیرش در برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه فرهنگیان، تربیت دبیر شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله، دانشگاه علوم قضایی و خدمات ادارای دادگستری، دانشگاه شاهد و… به صورت نیمه متمرکز می باشد. یعنی این دانشگاه ها مصاحبه، معاینه و گزینش دارند معمولاً دو برابر ظرفیت پذیرش دعوت به مصاحبه می شوند. نرم افزارهای انتخاب رشته تاثیر مصاحبه را اصلاً به حساب نمی آورند. این نرم افزارها از کجا می خواهند بفهمند شما در آینده مصاحبه و گزینش پذیرفته می شوید یا نه.
پس برای انتخاب رشته نیمه متمرکز و بورسیه روی این نرم افزارها حساب باز نکنید چون رتبه عالی داشتن ملاک قبولی در این رشته ها نیست. امکان دارد داوطلبی رتبه متوسطی داشته باشد ولی در مصاحبه و گزینش نمره بیشتری کسب کند.
3. این نرم افزارها بر اساس رشته محل های سال های گذشته تنظیم شده اند و شرایط و ظرفیت رشته محل های سال جدید را در نظر نمی گیرند.
امکان دارد برخی دانشگاه ها در سال جدید ظرفیت خود را کاهش دهند و یا شرایط و ضوابط خاصی را برای برخی رشته ها در سال جدید وضع کرده باشند که این عوامل در نرم افزارهای انتخاب رشته درج نشده.
4. این نرم افزارها سهمیه مناطق محروم، سهمیه مناطق درگیر بلایای طبیعی، سهمیه کارمندی، بهیاری را در نظر نمی گیرند.
برخی رشته محل ها هستند که فقط بومی های آن شهر یا منطقه خاص را پذیرش می کنند و در قبال آن تعهد به خدمت برای داوطلب پس از فارغ التحصیلی در نظر گرفته می شود. تنها بومی های آن منطقه می توانند این رشته ها را انتخاب کنند. در حالی که هیچ نرم افزاری این مورد را در نظر نمی گیرند.
5. نرم افزارهای انتخاب رشته برای گروه هنر ضعیف عمل می کنند.
به این دلیل که رشته های هنر، آزمون عملی، تشریحی دارند و نرم افزارها این گزینه را در نظر نمی گیرند. ظرفیت پذیرش رشته های گروه هنر محدود هستند.
6. این نرم افزارها دانشگاه های که دارای چند شعبه در چندین شهر دارند را در نظر نمی گیرند.
به طور مثال؛ در نرم افزار رشته پرستاری علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داده ولی محل تحصیل مشخص نشده چون که پرستاری روزانه دانشگاه شهید بهشتی که محل تحصیل داخل تهران است و یک پرستاری شهید بهشتی محل تحصیل مجتمع آموزش عالی سلامت ورامین است که خوابگاه ندارد و انتقال دانشجو از این دانشگاه ممنوع است.
برای مشاوره تخصصی شرایط پذیرش رشته های بدون کنکور ۱۴۰۳ با پارسین مشاوره همین حالا تماس بگیرید.
نکات مهم:
1.در انتخاب رشته 100% به نرم افزارها اعتماد نکنید، بلکه به عنوان یک ابزار کمکی از آنها استفاده کنید.
2.اجازه بدهید برای تحلیل کارنامه و بررسی علایق و استعدادها و گزینه های مهم دیگر معیاری های انتخاب رشته، یک مشاوره خبره را درکنار خود داشته باشید. اگر در زمان انتخاب رشته اشتباه کنید ممکن است، تمامی معیارها را بررسی نکرده باشند و بعد ها دچار پشیمانی شوید و یا این که رشته ای را انتخاب کنید که باعث یکسری محرومیت ها برای آزمون کنکور سراسری سال بعد به دنبال داشته باشد ( رشته روزانه ای را انتخاب کنید که تمایلی به تحصیل در این رشته نداشته باشید. در نهایت شما یک سال از شرکت کردن در کنکور سراسری محروم می شوید)
3.اگر نرم افزار انتخاب رشته برای شما هیچ رشته ای را در نظر نگرفت، به شما پیشنهاد می کنیم با در نظر گرفتن دوره ای که مجاز به انتخاب رشته شده اید، انتخاب رشته خود را انجام دهید.
4.اگر داوطلبی در دوگروه امتحانی مجاز به انتخاب رشته شده می بایست برای انتخاب رشته هر گروه به طور جداگانه از نرم افزارها استفاده کنید و در آخر در سیستم انتخاب رشته سازمان سنجش مجموعاً 150 رشته محل انتخابی خود را برای هر دو گروه واردکند.
3. برای انجام دادن انتخاب رشته،کدام مشاوره را انتخاب کنم؟
بارها ما با داوطلبانی مواجه شده ایم که تقریباً رتبه خوبی را در کنکور سراسری کسب کرده اند. ولی این افراد از تجربیات مشاوران نکرده اند و متاسفانه شانس پذیرش در یک رشته خوب و در یک دانشگاه عالی را از دست داده اند.
انتخاب رشته یک کار ساده نیست، بلکه کاری تخصصی و پیچیده می باشد. برای انجام انتخاب رشته، شما می بایست از مشاوری استفاده کنید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشد. با رشته های دانشگاهی ، بازار کار، شرایط ادامه تحصیل، امکان تغییر رشته، قوانین نقل و انتقالات دانشجو آشنایی کامل داشته باشد. یک مشاوره با تجربه می بایست توانایی خاص در تحلیل کارنامه داشته باشد. افرادی که به عنوان مشاوره، کار انتخاب رشته را انجام می دهند می بایست بر اساس علاقه، توانایی و استعداد دانش آموز و کارنامه او و در نهایت وضعیت اقتصادی خانواده انتخاب 150 رشته محل را انجام دهد.
نکته: برای سپردن انتخاب رشته به یک مشاور خوب صرفاً هزینه بالا به معنی کیفیت عالی انتخاب رشته نیست و در مقابل برخی افراد با پایین ترین هزینه و بدون هیچ گونه اطلاعات و تخصصی کار انتخابات رشته را انجام می دهد. بنابراین نباید فریب اینجور افراد را خورد.
مشاوری که برای انتخاب رشته زمان و حوصله ی زیادی می گذارد و همه مسائل را بررسی می کند و مهارت استفاده از نرم افزارهای انتخاب رشته را دارد، می توان گفت یک مشاور با تجربه و آگاه می باشد.
بیشتر بدانید: معرفی رشته فیزیوتراپی و نحوه ثبت نام آن
سوالات متداول:
1.آیا برای همه رشته ها و دانشگاه ها می توان از نرم افزار های انتخاب رشته استفاده کرد؟
خیر- در این مورد کاملا در مقاله بالا توضیح داده شده.
2. برای انجام دادن یک انتخاب رشته درست و معقول چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
هر دانش اموزی می بایست این سه مورد را باید در نظر بگیرند:
1. معیارهای مهم انتخاب رشته را بشناسند.
2. مزایا و معایب نرم افزارهای انتخاب رشته را به عنوان یک ابزار کمکی بررسی کنند.
3. ویژگی های مشاور حرفه ای برای انتخاب رشته را شناسایی کنند.
3. بهترین نرم افزار انتخاب رشته برای کنکور سراسری کدام است؟
نرم افزار انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش