Search

مسیر شغلی: چگونه مسیر خود را پیدا کنید و چرا اهمیت دارد

مسیر شغلی

مثال مسیر شغلی چیست؟
مسیرهای شغلی معمولاً به مسیر شما در یک صنعت یا مسیر شما در یک سازمان اشاره دارد. به عنوان مثال، اگر هدف شما این است که مدیر شوید، معمولاً به عنوان معلم شروع می کنید و در حین تدریس روی اعتبار اداری خود کار می کنید.

این را تصور کنید – شما به مسیر شغلی خود فکر می کنید و اینکه چقدر در شغل رویایی خود موفق خواهید بود. به این فکر کنید که موفقیت برای شما چگونه است و در اولین روز کار ایده آل خود چه احساسی خواهید داشت.

آیا تا به حال مراحلی را که باید انجام دهید تا خود را برای آن شغل آماده کنید، ترسیم کرده اید؟ قبل از درخواست برای آن موقعیت به چه مدارکی نیاز دارید؟

پارسین مشاوره به دلیل داشتن مشاورین مجرب و خبره ثابت کرده است که می‌تواند خدمات فوق العاده با کیفیتی را به کاربران ارائه کند. یکی از این خدمات ارزشمند ارائه پکیج مشاوره تحصیلی است.

چه نوع شرکت هایی به تخصص شما نیاز دارند؟

ممکن است لازم باشد برای شغل رویایی خود شرایط خاصی را رعایت کنید. دانستن این الزامات به شما کمک می کند تا برای رسیدن به آن شغل از قبل برنامه ریزی کنید و آمادگی لازم را بدست آورید. این ممکن است شامل مدرک دانشگاهی، گواهینامه خاص یا تجربه در حین کار باشد. یکی از بهترین راه‌ها برای آماده شدن برای شغل رویایی‌تان، ایجاد و دنبال کردن یک مسیر شغلی است.

این مراحلی است که مسیر شغلی وارد می شود. مسیر شغلی مجموعه خاصی از مشاغل است که شما را برای رشد صعودی در صنعت خود آماده می کند. در این مقاله، می‌خواهیم مسیرهای شغلی مختلف را به همراه مهارت‌هایی که برای ایجاد مسیر شغلی خود نیاز دارید، مورد بحث قرار دهیم.

مسیر شغلی چیست؟

مسیر شغلی یک برنامه بلندمدت است که شامل مشاغل خاصی می شود که منجر به یک شغل مطلوب می شود. دو نوع مسیر شغلی وجود دارد – سازمانی و شخصی.

مسیر شغلی سازمانی


مسیر شغلی سازمانی (همچنین به عنوان نردبان شغلی یا طرح شغلی عمودی شناخته می شود) به معنی طی کردن مراحل ارتقاء در یک سازمان می باشد. هدف بالا رفتن از نردبان شغلی در یک شرکت است.

در حالی که بسیاری از مسیرهای شغلی به سمت‌های مدیریتی منتهی می‌شوند، چندین مسیر برای کسانی که آرزوی مدیریت دارند وجود دارد.

بسیاری از سازمان ها در حال حاضر چارچوب مسیر شغلی را برای کارکنان خود ایجاد کرده اند. این روند ممکن است به این صورت باشد: شما یک هدف با مدیر خود ایجاد می کنید. با هم، اهداف شغلی را برای رسیدن به آنها تعیین خواهید کرد. این اهداف شما را برای گام بعدی در مسیر شغلی خود آماده می کند، از جمله:

کمک به پروژه های خاص
گذراندن دوره آنلاین
کسب گواهینامه
مربیگری همکاران

برای ادامه مسیر شغلی خود، باید نقاط عطف و اهداف خود را اغلب مرور کنید. همچنین باید مسیر شغلی خود را حداقل هر سه ماه یکبار با مدیر مستقیم خود مرور کنید. با مدیر خود کار کنید تا زمان هایی را برای بررسی پیشرفت خود با هم برنامه ریزی کنید.

مسیر شغلی شخصی

مسیر شغلی شخصی مسیری است که شما برای خود ایجاد می کنید. این مبتنی بر ارزیابی خود از مهارت ها، علایق، سرگرمی ها و ارزش ها شماست. یک مسیر شغلی شخصی می تواند پایه و اساس حرفه شما را بدون محدود شدن به یک سازمان ایجاد کند.

مسیر شغلی

اگر آماده ایجاد هدف خود هستید، با تهیه فهرستی از مهارت‌هایی که در آنها تجربه دارید شروع کنید و به دنبال آن علایق و سرگرمی‌های خود را مشخص کنید. سپس چیزهایی را که برایتان مهم هستند بنویسید.

به همه چیز در لیست خود نگاه کنید و به صنایعی فکر کنید که می توانند از استعداد شما بهره ببرند. به عنوان مثال، اگر با کودکان عالی هستید، مسیر شغلی را در آموزش در نظر بگیرید. اگر مراقبت های بهداشتی را بیشتر از تدریس ترجیح می دهید، به دنبال مسیر شغلی برای پرستاران یا پزشکان کودکان باشید.

شما همچنین می توانید یک آزمون ارزیابی شخصیتی انجام دهید تا بهترین مشاغل را برای خود بیابید.( ازمون های روانشناختی و بررسی سبک ارتباطی)

بیشتر بخوانید: تست استعداد یابی هالند

با یک مسیر شغلی شخصی، کنترل کاملی بر پیشرفت خود دارید. یک مسیر شغلی شخصی ممکن است به کار بیشتری نیاز داشته باشد، اما می تواند بسیار مفید باشد. شما باید برای یافتن منابعی که به پیشرفت شغلی شما کمک می کند، ابتکار عمل را به کار بگیرید. درباره مهارت هایی که شما را برای کار بعدی آماده می کند تحقیق کنید. با دیگران در صنعت خود ارتباط برقرار کنید حتی اگر برای شرکت دیگری کار کنند.

چرا مسیر شغلی اینقدر مهم است؟

شرکت ها از مسیرهای شغلی به عنوان راهی برای افزایش حفظ و مشارکت کارکنان استفاده می کنند. زمانی که مسیر شغلی مشخصی وجود داشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که کارمندان در یک شرکت بمانند. زمانی که مسیر شغلی به خوبی درک شده باشد، کارکنان نیز برای رشد در یک شرکت انگیزه دارند. این به نوبه خود به شرکت کمک می کند تا با گردش مالی کمتر به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود برسد.

مطالعه ای که توسط Glassdoor انجام شد نشان داد که عدم رشد شغلی منجر به جابجایی کارکنان می شود. کارمندانی که پس از چند سال افزایش حقوق یا تغییر عنوان دریافت نمی کنند، احتمال استعفا بیشتری دارند. شرکت هایی که این رشد شغلی را ارائه می دهند برای کارمندان بسیار جذاب تر هستند.
جابجایی کارمندان نیز می تواند بسیار پر هزینه برای سازمان یا شرکت باشد. وقتی هزینه‌های استخدام، آموزش و جامعه پذیری را در نظر بگیرید، جایگزینی یک کارمند می‌تواند تا ۲۱ درصد از حقوق سالانه یک کارمند هزینه داشته باشد. یک مطالعه نشان داد که برنامه های توسعه شغلی (گسترش انواع وظایفی که در یک شغل به یک کارمند محول می شود) باعث صرفه جویی قابل توجهی در زمان و منابع شرکت ها می شود.

همانطور که می بینید، ایجاد مسیرهای شغلی برای سازمان ها حیاتی است. اما چه چیزی برای شما مفید است؟

مسیر شغلی گام های بعدی را به شما می دهد.

لازم نیست در مورد اینکه تبلیغ بعدی شما چه خواهد بود تعجب کنید. داشتن یک مسیر شغلی به شما مراحل بعدی مشخصی را که می توانید در حرفه خود داشته باشید نشان می دهد. به نوعی مهارت‌ها و تجربه‌هایی که برای به دست آوردن آنها در این مسیر نیاز دارید به شما یادآوری می کند.

بهره وری و انگیزه شما افزایش می یابد.


وقتی برای اهداف شغلی خود تلاش می کنید، احتمالاً انگیزه بیشتری نسبت به فردی که مسیر شغلی مشخصی ندارد خواهید داشت. بهره وری بیشتری خواهید داشت زیرا چشم انداز شغلی شما فراتر از کار یا پروژه ای است که در دست دارید.

اهداف شغلی

شما می توانید تعیین کنید که آیا کارفرمای فعلی شما از مسیر شغلی شما پشتیبانی می کند یا خیر.

بعد از اینکه مسیر شغلی خود را توسعه دادید، می توانید با کارفرمای فعلی خود بررسی کنید تا ببینید آیا این فرصت ها در دسترس هستند یا خیر.

به عنوان مثال، اگر مرحله بعدی شغل شما در شهر دیگری است، از تیم رهبری خود بپرسید که آیا برای ایفای آن نقش نیاز به حرکت دارید یا خیر.

اگر شرکت فعلی شما یکی از موقعیت های شغلی شما را ارائه نمی دهد، ببینید آیا آنها می توانند این موقعیت را برای شما ایجاد کنند. اگر آنها نتوانند، این می تواند رشد شغلی شما را با آن سازمان محدود کند.

هنگامی که یک مسیر شغلی ایجاد کردید، به راحتی می توانید ببینید که آیا رشد شغلی با کارفرمای فعلی شما قابل دستیابی است یا خیر. شما همچنین می دانید که برای دستیابی به برنامه های شغلی بلندمدت خود باید چه کاری انجام دهید.

4 نوع مسیر شغلی

چهار نوع مسیر شغلی وجود دارد – مبتنی بر دانش، مبتنی بر مهارت، مبتنی بر کارآفرینی و آزاد. هر نوع مسیر شغلی به مجموعه خاصی از صلاحیت ها نیاز دارد که به شما در انجام کارتان کمک می کند.

دانش

مسیرهای شغلی مبتنی بر دانش

مسیرهای شغلی مبتنی بر دانش به شما این امکان را می دهد که از دانشی که در طول زمان به دست آورده اید برای انجام کار خود استفاده کنید. کارکنان منابع انسانی، بازاریابی و حسابداری همگی مسیر شغلی مبتنی بر دانش را دنبال می کنند. نمونه های دیگر شامل متخصصان و مهندسان فناوری اطلاعات است.

مهارت ها

حرفه های مبتنی بر مهارت نیاز به درک چگونگی عملکرد یک کار خاص دارند. اینها اغلب مهارت های فیزیکی، عملی یا خدماتی هستند. بسیاری از این نقش ها در صنعت ساخت و ساز و همچنین مجریان، هنرمندان و سرآشپزهای رستوران ها قرار می گیرند.

ممکن است متوجه شوید که بسیاری از موقعیت ها دارای عملکرد متقابل هستند. شغل شما ممکن است به ترکیبی از کار مبتنی بر دانش و مهارت نیاز داشته باشد. این مورد در مورد وکلا، پزشکان و پرسنل اداری است.

کارآفرینان

یک کارآفرین یک مشکل یا یک نیاز خاص را با فروش محصول یا خدمات خود حل می کند. یک کارآفرین می تواند به طور مستقل کار کند یا یک شرکت راه اندازی کند و کارمندانی را استخدام کند. بسیاری از استارت آپ ها، با کارآفرینی شروع کردند که مشکلی را برای مصرف کنندگان حل می کرد.

آزاد

افراد پیمانکاران مستقل (یا فریلنسرها) را برای انجام یک کار یا پروژه خاص استخدام می کنند. فریلنسرها خدمات زیادی از جمله طراحی گرافیک، مشاوره، تعمیر خانه و عکاسی ارائه می دهند.

16 نمونه از مسیرهای شغلی

رمز موفقیت در یک مسیر شغلی مستحکم، شناسایی مهارت ها و تجربه های مورد نیاز برای موقعیت های مسیر شغلی شما است. تنها به این دلیل که دو سال مدیر بوده اید، نقش مدیر ارشد را تضمین نمی کنید. شما باید مهارت های خاصی را نشان دهید که مشخص شود برای گام بعدی در حرفه خود آماده هستید.

رمز موفقیت مسیر شغلی

دانستن آنچه پیش رو در مسیر شغلی شما قرار دارد می تواند به شما کمک کند تا روی مهارت های مناسب تمرکز کنید.

مسئولیت های شغلی، صلاحیت ها و نیازهای یک شرکت در نیروی کار امروزی بسیار تغییر کرده است. شما نمی توانید مسیر شغلی خود را تعیین کنید و انتظار داشته باشید که شغل شما فقط با خلبان خودکار اجرا شود. ذهنی باز داشته باشید و در صورت لزوم با تغییرات سازگار شوید.

جو و فضای کار فعلی مستلزم آن است که کارکنان در نقش های خود انعطاف پذیر باشند. یک دستیار اجرایی ممکن است برای انجام کار خود به مهارت های یک مدیر پروژه نیاز داشته باشد. مدیریت ارشد در سراسر صنایع نیاز به درک اساسی از منابع انسانی دارد.

مهم است که از روندهای صنعت خود مطلع باشید و با این تغییرات سازگار شوید. فعال بمانید با دیگران در زمینه کاری خود صحبت کنید تا در مورد چگونگی پیشرفت مسیر شغلی خود بدانید.

در اینجا چند نمونه از مسیرهای شغلی وجود دارد که می توانید آنها را کشف کنید:

حسابداری

حسابدار کارکنان > حسابدار ارشد > مدیر حسابداری > مدیر ارشد حسابداری > شریک شرکت

اداری

معاون اداری > دستیار اجرایی > مدیر دفتر > برنامه ریز رویداد و کنفرانس > مدیر رویداد > مدیر رویدادها

تبلیغات

نماینده فروش تبلیغات > مدیر فروش تبلیغات > مدیر حساب > مدیر حساب > معاونت تبلیغات

ساخت و ساز

همکار خدمات سازنده > مدیر سایت > مدیر ساخت و ساز > مدیر تسهیلات > مدیر پروژه

خدمات مشتری

همکار > سرپرست تیم > مدیر > مدیر ارشد > مدیر > مدیر عملیات

نویسنده/ویراستار

کارمند نویسنده یا روزنامه نگار > دستیار سردبیر > سردبیر > سردبیر ارشد > سردبیر

تحصیلات

فراحرفه ای > معلم کلاس > مدیر برنامه درسی > معاون مدیر > مدیر > ناظر منطقه

مهندسی

مهندس جوان > مهندس ارشد > مدیر پروژه > مدیر ارشد پروژه > مشاور مهندسی

منابع انسانی

هماهنگ کننده منابع انسانی > مدیر منابع انسانی > مدیر منابع انسانی > معاون منابع انسانی > رئیس بخش منابع انسانی

وکیل

همکار تابستانی > همکار جوان > همکار ارشد > همکار > شریک مدیریت

بازاریابی

هماهنگ کننده بازاریابی یا متخصص بازاریابی > مدیر بازاریابی > مدیر بازاریابی > معاون بازاریابی > مدیر ارشد بازاریابی

پرستاری

CNA > IPN > ADN-RN > BSN-RN > MSN > DNP

رستوران

میزبان/میزبان، آشپز آماده، سرور > مدیر خدمات > دستیار مدیر کل > مدیر کل

خرده فروشی

همکار فروش > سرپرست تیم > دستیار مدیر > مدیر فروشگاه > مدیر منطقه > مدیر منطقه

فروشنده

نماینده فروش > مدیر منطقه > مدیر منطقه > مدیر منطقه

مسیر جایگزین

نماینده فروش > مدیر حساب > مدیر حساب کلیدی > مدیر توسعه کسب و کار > معاون فروش یا موفقیت مشتری

فناوری

IT Help Desk > Help Desk Manager > Network, Cloud, or Systems Administrator > Network or Systems Engineer > Security and Compliance Director > Chief Technical Officer
شما متوجه شباهت هایی در این مسیرهای شغلی خواهید شد. برخی از صنایع مسیر شغلی یکسانی دارند، فقط با عناوین مختلف.

همانطور که از نردبان شغلی خود بالا می روید، پیشرفت مسئولیت ها را خواهید دید. شما از تکمیل وظایف تعریف شده به واگذاری وظایف به دیگران گذر خواهید کرد. شما همچنین مسئول تصمیم گیری و رهبری بیشتر خواهید بود.

گاهی اوقات، مسیر شغلی شما به انعطاف پذیری نیاز دارد. از یک حرکت جانبی در حرفه خود دوری نکنید، به خصوص اگر این حرکت شما را یک قدم به حرکت عمودی بعدی نزدیکتر کند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که صنعت یا مسیر شغلی خود را تغییر دهید.

5 مهارت برای پرورش مسیر شغلی خود

همانطور که در مسیر شغلی خود پیشرفت می کنید، مهارت های خاصی را توسعه خواهید داد که شما را برای نقش بعدی آماده می کند. برخی از مهارت ها مختص صنعت خواهند بود، در حالی که مهارت های دیگر در همه صنایع رایج تر خواهد بود.

مهارت های زیر و مشاره تخصصی پارسین مشاوره به موفقیت پیشرفت حرفه ای شما کمک می کند.

تطبیق پذیری

همانطور که قبلا ذکر شد، هر شغلی در طول مسیر شغلی شما ممکن است یک پله بالاتر از نردبان شغلی نباشد. گاهی اوقات یک حرکت جانبی به اندازه یک حرکت عمودی تاثیرگذار خواهد بود. این حیاتی است که سازگار باقی بمانید و در معرض تغییرات در مسیر شغلی خود باشید.

ارتباط

ارتباط برای هر کسی که در مسیر شغلی خود است، بدون توجه به صنعت، یک مهارت حیاتی است. وقتی در حرفه خود رشد می کنید، دیگر فقط با هم تیمی های خود ارتباط برقرار نمی کنید. شما ممکن است با مدیران ، مشتریان خارجی، کارمندان بالقوه، شرکا و غیره در ارتباط باشید.

ارتباط موثر ثابت می کند که شما نه تنها برای نقش بعدی در حرفه خود آماده هستید، بلکه می توانید به عنوان یک رهبر قوی ارتباط برقرار کنید. ارتباط به عنوان یک مهارت نرم

رهبری

ممکن است زمانی در حرفه شما پیش بیاید که در آن به موقعیتی تبدیل شوید که شما را ملزم به رهبری یک تیم کند. داشتن مهارت های رهبری قوی به شما کمک می کند مسیر شغلی خود را پرورش دهید. به مدیران و مربیانی که داشته اید فکر کنید. آن رهبران چه ویژگی هایی داشتند که بیشترین تأثیر را بر شما گذاشت؟ چه سبک های رهبری را می خواهید برای تیم هایی که رهبری می کنید اتخاذ کنید؟

حل مسئله

همانطور که در بیشتر مسیرهای شغلی خواهید دید، کاری که انجام می دهید از کار مبتنی بر وظیفه به راه حل های مبتنی بر استراتژی تبدیل می شود. مهارت های حل مسئله به شما در این انتقال کمک می کند.

به عنوان مثال مشکل گردش مالی بالا را در نظر بگیرید. یک هماهنگ کننده منابع انسانی ممکن است این مشکل را با استخدام دو همکار بازاریابی جدید حل کند. مدیر منابع انسانی استراتژی هایی را پیشنهاد خواهد کرد که هماهنگ کننده اجرا خواهد کرد. توسعه استراتژی هایی که مشکلات را حل می کند از طریق توسعه مسیر شغلی شما ضروری است.

مدیریت زمان

مدیریت زمان همیشه این نیست که چقدر کار می توانید در یک روز یا یک هفته انجام دهید. کارفرمایان همچنین نتایجی را که شما در مدت زمان معین تولید می کنید ارزیابی می کنند. نحوه اولویت بندی و تفویض وظایف، نمونه ای از مهارت های مدیریت زمان شما خواهد بود.

چندین منبع آنلاین وجود دارد که به مدیریت زمان کمک می کند. می توانید ده ها کتاب در مورد مدیریت زمان را نیز بررسی کنید.

از همین امروز روی مسیر شغلی خود کار کنید

هرگز زود نیست که به مسیر شغلی خود فکر کنید. هیچ وقت هم دیر نیست! اگر در مورد رشد در حرفه خود هیجان زده هستید، ایجاد یک مسیر شغلی اولین قدم عالی است. همچنین می توانید در مورد مسیرهای شغلی از کتاب های شغلی اطلاعات بیشتری کسب کنید.

با ارزیابی مهارت ها، علایق و تجربه فعلی خود شروع کنید. سپس به شغل ایده آل خود فکر کنید. مشاغل و مهارت هایی که باید از موقعیت فعلی خود به سمت ایده آل خود حرکت کنید، مراحل مسیر شغلی شما را تشکیل می دهند.

سوالات متداول:

مثال مسیر شغلی چیست؟


مسیرهای شغلی معمولاً به مسیر شما در یک صنعت یا مسیر شما در یک سازمان اشاره دارد. به عنوان مثال، اگر هدف شما این است که مدیر شوید، معمولاً به عنوان معلم شروع می کنید و در حین تدریس روی اعتبار اداری خود کار می کنید.

مسیر شغلی خوب چیست؟


در اینجا بهترین شغل های سال 2022 آمده است:
تحلیلگر امنیت اطلاعات
پزشک پرستار
دستیار پزشک
مدیر خدمات پزشکی و بهداشتی.
توسعه دهنده نرم افزار
مدیر مالی

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می توانید با کلیک برای روی آیتم های زیر این مقاله را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید .

دسترسی به محتوا

سایرموضوعات

نیاز به مشاوره فوری دارید ؟
بیشتر مطالعه نمایید