Search

6 نکته طلایی برای موفقیت در آزمون جامع دکتری 

موفقیت در آزمون جامع دکتری

موفقیت در آزمون جامع دکتری بخاطر اعتبار و اهمیت این مدرک علمی، آرزوی اکثر داوطلبان تحصیلات تکمیلی است. گواهی آزمون جامع دکتری دست یافتن به مدرک phd  نه تنها مزایایی شغلی و وجه اجتماعی بالا برای متقاضیان به ارمغان می آورد می تواند مقدماتی را برای شما فراهم کند تا وارد جهانی برای انجام پژوهش های مستقل خود شوید.

مشاوره تحصیلی پارسین مشاره با ارائه تخصصی ترین مشاوره در تمامی زمینه مدارس کنکور دانشگاه انتخاب رشته دکتری کارشناسی ارشد و … کافی است تماس بگیرید .

احتمالاً اولین روز شما در دانشگاه نیست و شما هنوز در حال کاوش در محوطه دانشگاه هستید و تعیین می کنید که کدام مکان “گوشه” شما باشد. درست همانطور که انجام می دهید، جایی برای نشستن پیدا می کنید و وقتی به یاد می آورید، “چطور به اینجا رسیدم؟” احساس می کنید – از تعیین حوزه های مورد علاقه خود برای تحقیق گرفته تا پیدا کردن دانشگاهی که برنامه مناسبی ارائه می دهد. اظهارات برای دریافت نهایی نامه پذیرش (توصیه نامه). و در حالی که در محاصره این افکار به فراموشی نگاه می کنی، احساس رضایت می کنی و همین که نفس راحتی می کشی، صداهای غرغری را از برخی دانشجویانی که در حال عبور هستند می شنوی.

پارسین مشاوره به دلیل داشتن مشاورین مجرب و خبره ثابت کرده است که می‌تواند خدمات فوق العاده با کیفیتی را به کاربران ارائه کند. یکی از این خدمات ارزشمند ارائه پکیج مشاوره تحصیلی است.

تاثیر نمره آزمون جامع در معدل چه می شنوید؟ – “…چیزی…چیزی…امتحان دکتری !”. و آن وقت است که واقعیت به شما ضربه می زند! اگرچه اکنون در این برنامه هستید، اما باید با قبولی در آزمون دکترا کاندیداتوری خود را برای آن ثابت کنید.

آزمون صلاحیت دکتری چیست؟

 به عبارت ساده تر، موفقیت در آزمون جامع دکتری یا آزمون جامع  یکی از شرایطی است سوالات امتحان جامع دکتری که تعیین می کند آیا دانشجوی دکتری مرحله اول برنامه را با موفقیت پشت سر گذاشته است یا خیر و آیا باید برای پذیرش در مقطع دکتری توصیه شود. از آن به عنوان آزمون کاندیداتوری دکتری نیز یاد می شود و احتمالاً یکی از سخت ترین زمان ها برای دانشجویان دکترا است. علاوه بر این، برای همه دانشجویان دکتری ضروری است که با حضور در آزمون واجد شرایط، آمادگی و توانایی های خود را برای اعمال و ترکیب مهارت ها و دانش در طول دوره تحصیلات تکمیلی اثبات کنند. بخش جدایی ناپذیر آزمون صلاحیتی، پیشنهاد تحقیقی است که حداقل دو هفته قبل از آزمون به کمیته آزمون ارسال می شود.

مشاوره تحصیلی

هدف از آزمون جامع دکتری چیست؟

دانشجوی دکترا فردی است که در مقطع دکتری ثبت نام می کند. به طور معمول، در برنامه دکترا از دانشجویان می‌خواهد که تعداد معینی واحد درسی را بگذرانند و امتحانات را با موفقیت پشت سر بگذارند تاریخ آزمون جامع دکتری و پس از آن برای ادامه صلاحیت علمی شخص از او آزمون جامع گرفته می شود، که پس از نوشتن پایان‌نامه و دفاع از آن، ادامه می‌یابد. هدف از آزمون صلاحیت دکترا ارزیابی این است که آیا دانشجو دانش کافی در مورد این رشته دارد و آیا دانشجو واجد شرایط انجام تحقیقات اصلی است یا خیر.

برای دانستن نکات کلیدی برای موفقیت در کنکور تجربی با قبولی تضمینی کافیست با پارسین مشاوره تماس بگیرید .

بیشتر بخوانید : ۵ راهکار برای دفاع از رساله دکتری

این آزمون صلاحیتی پلی است که دانشجوی دکترا را به کاندیدای دکترا تبدیل می کند. تفاوت بین یک دانشجوی دکتری و یک داوطلب دکتری در این است که دانشجو هنوز در حال انجام دوره های درسی است و هنوز مراحل پایان نامه را آغاز نکرده است و بنابراین واجد شرایط ارائه و دفاع از پایان نامه خود برای دریافت دکترا نیست. این دوره انتقال به این معنی است که دیگر هیچ دوره آموزشی یا کلاسی برای گذراندن وجود ندارد. به نوعی فرد وارد مسیر پژوهشی و تحقیقاتی تحصیلات خود می شود. این یک ساختار کار خود تعریف شده از هم اکنون با راهنمایی سرپرستان شما (استادان راهنما و مشاوره) در فواصل زمانی منظم است.

برای دریافت پکیج مشاوره برنامه ریزی کنکور لطفا کلیک کنید.

فرمت آزمون جامع دکتری چگونه است؟

همانطور که هیچ دو پروژه تحقیقاتی نمی توانند شبیه هم باشند، آزمون های واجد شرایط برای دو دانشگاه متفاوت نیز نمی توانند مشابه باشند. بنابراین، به جای اینکه از سال بالایی های خود در مورد سؤالاتی که از آنها پرسیده شده است بپرسید، این رویکرد بهتر است که فرمت و روند آزمون صلاحیتی را درک کنید.

به طور معمول، آزمون جامع دکترا در دو مرحله برگزار می شود: یک آزمون کتبی و یک آزمون شفاهی. معمولاً نمرات این دو آزمون با هم جمع می شود و نتیجه اعلام می شود.

1. آزمون صلاحیت کتبی

تاثیر نمره آزمون جامع در معدل پس از اتمام دوره های آموزشی خود، آزمون جامع کتبی اولین آزمونی است که باید در آن شرکت کنید. هدف از این آزمون ارزیابی توانایی شما در ترکیب آموخته های خود از تمام کلاس های مختلفی که در برنامه شرکت کرده اید. برای فرمول بندی سوالات تحقیق و حل مشکلات تحقیقاتی خود است. در حالت ایده آل، هر یک از اعضای کمیته شما را به طور جداگانه در این مورد آزمایش خواهند کرد.

2. آزمون صلاحیت شفاهی

آزمون صلاحیت شفاهی (مصاحبه) پس از اتمام بخش کتبی انجام می شود. هدف آن ارزیابی فرآیند فکری و توانایی شما برای انجام تحقیقات مورد نیاز برای تکمیل دکترا است. علاوه بر این، برخی از دانشگاه‌ها از شما می‌خواهند که پروپوزال تحقیقاتی خود را ارائه کرده و در طول آزمون صلاحیت شفاهی از آن دفاع کنید.

در طول امتحان شفاهی، هر استاد از کمیته شما چند سوال در رابطه با پروپوزال تحقیق شما و پاسخ های شما از آزمون کتبی می پرسد. گاهی اوقات، اعضای کمیته ممکن است از شما بخواهند که پاسخ های خود را روی تخته بکشید، به خصوص اگر یک معادله، ساختار مولکولی، مکانیسم یا نمودار باشد.

“اگر در امتحان صلاحیتی خود مردود شوم چکار کنم؟”

اگرچه این نادرترین وضعیتی است که دانشجویان دکترا با آن مواجه هستند، اما نمی توان از احتمال آن غافل شد. در حالی که نتیجه نهایی بر اساس تصمیم اعضای کمیته شما است، آنها اغلب به شما فرصتی می دهند تا در آزمون مجدد شرکت کنید و شرایط خاصی را رعایت کنید. با این حال، اگر با تصمیم همه اعضای کمیته که مخالف شرکت در آزمون مجدد هستند در امتحان مردود شوید، ممکن است مجبور شوید برنامه را ترک کنید و رشته تحصیلی یا دانشگاه دیگری را انتخاب کنید.

اما چرا باید نگران بود؟ شما این نکات جالب را برای شکست دادن آزمون صلاحیت دکتری خود دارید!

نکات طلایی برای موفقیت در آزمون جامع دکتری

آیا نمی خواهید در آزمون صلاحیتی خود برتر شوید؟ در اینجا مواردی وجود دارد که برای موفقیت باید بدانید!

1.کمیته آزمون واجد شرایط خود را بشناسید.

حوزه تخصص هر یک از اعضای کمیته را مشخص کنید.

با  سایر دانشجویان فارغ‌التحصیلی که با آنها کار کرده‌اند و در حال حاضر با آنها کار می‌کنند، یا از آنها کلاس گرفته‌اند، یا بهترین آنها را برای امتحان صلاحیتی خود داشته‌اند، مشورت کنید.

سعی کنید الگوی سؤالات آنها را که احتمالاً دنبال می کنند تاثیر نمره آزمون جامع در معدل پیش بینی کنید و پاسخ های خود را بر اساس آن آماده کنید. با این حال، زمان زیادی را برای این کار صرف نکنید. این احتمال وجود دارد که پروپوزال تحقیقاتی شما منجر به سوال متفاوتی شود.

موفقیت در آزمون جامع دکتری 1402

2. موضوع  تحقیقات خود را بشناسید.

به کتابخانه بروید و از تحقیقات اخیر در زمینه خود مطلع شوید.

خود را با دانش موضوع خود آشنا کنید، زیرا این چیزی است که بیشتر روی آن آزمایش خواهید شد.

3. بدانید از شما چه انتظاری می رود.

از قبل، حداقل دو بار قبل از حضور در مصاحبه، یک جلسه با اعضای کمیته خود برنامه ریزی کنید.

یک گفتگو در مورد آنچه از شما انتظار می رود برای امتحان پوشش دهید، آغاز کنید.

شنونده دقیقی باشید و هنگام صحبت کردن، نکات آنها را یادداشت کنید.

از آنها سوالات مرتبط بپرسید تا با شک و تردید به اتاق خود باز نگردید.

4. برنامه و هدف خود را دقیقاً مشخص کنید.

با مدیریت زمان خود شروع کنید.

داده های خود را سازماندهی کنید و شروع به نوشتن پروپوزال تحقیق کنید.

بیش از حد متعهد نشوید. قبل از امتحان، 1 تا 2 ماه مطالعه شدید را به خود اختصاص دهید تا به تمام پیشینه و دانش عمومی که ممکن است نیاز داشته باشید تسلط پیدا کنید.

یادداشت های خود را شامل محتوای متنی و گرافیکی برای بازبینی سریع بنویسید.

از سرپرست یا افراد ارشد خود بخواهید که شما را امتحان کنند و ارائه شما را نقد کنند. روی پیشنهادات سازنده آنها خوش بینانه کار کنید. بطور قطع دانشجویی که هدف مشخصی نداشته باشد و مسیری را برای خود تعیین نکرده باشد نمی تواند در آزمونی موفق شود.

5. چالش ها را بشناسید.

ارائه پیشنهاد شما ممکن است گاهی اوقات بسیار دلهره آور باشد. از این رو، ارائه ارائه های ساختگی را در طول جلسات آزمایشگاهی یا حتی جلوی آینه خود تمرین کنید.

برای سوالات فنی و همچنین تحلیلی آماده باشید.

  6. بایدها را بشناسید و از نبایدها دوری کنید.

در حین ارائه، از یک رویکرد روایتی پیروی کنید تا کمیته را به تحقیق خود علاقه مند نگه دارید.

تحقیق خود را به طور مختصر توضیح دهید و جزئیات را همانطور که از شما خواسته شد اضافه کنید.

کمیته بررسی را با جزئیات نامربوط غرق نکنید.

اطمینان حاصل کنید که این یک بحث محرک بین همسالان است.

حرفه ای بپوشید و خونسرد باشید.

مهمتر از آن، قبل از روز امتحان، خواب خوبی داشته باشید.

بیشتر بخوانید : 9 سوال رایج مصاحبه دکتری

افکار نهایی

همانطور که مشاور تحقیقاتی من می‌گوید، «تنها یک قدم وجود دارد که شما را دور نگه می‌دارد یا به هدفتان نزدیک‌تر می‌کند. این با شماست که مسیر را انتخاب کنید!» به همین ترتیب، آزمون صلاحیت دکترا همان قدمی است که شما برای نزدیک‌تر شدن به وضعیت مقدس «دکتر» بردارید. بنابراین این نکات مفید را دنبال کنید و آنها را با دوستان و همکاران خود به اشتراک بگذارید تا بدانیم آینده تحقیقات برای ما چه خواهد بود. چالش هایی را که در حین آماده شدن برای آزمون مقدماتی خود با آن مواجه بودید به ما بگویید. چه تفاوتی با تجربیات همکارانتان داشت؟ همچنین می‌توانید برای پرسش‌های متداول مرتبط با جنبه‌های مختلف نگارش و انتشار تحقیق که توسط تیم پارسین مشاوره متشکل از کارشناسان موضوعی، محققان برجسته و کارشناسان انتشارات، پاسخ داده شده است، از سایت ما دیدن کنید.

سوالات متداول :

1. چگونه در مقطع دکترا موفق می شوید؟

نکاتی برای موفقیت در برنامه دکتری

مهارت های مدیریت زمان را توسعه دهید. …

شروع به فکر کردن درباره پایان نامه یا تحصیل دکتری خود کنید. …

یک موضوع پایان نامه یا دکترا را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. …

بیش از حد قبول نکنید. …

کمک بخواهید. …

آموزش آنلاین را در نظر بگیرید.

2. یک دانشجوی دکتری خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک دانشجوی موفق دکتری مشتاق، پرشور و علاقه عمیق به موضوع تحقیق است. مهمترین ویژگی یک داوطلب دکتری خوب، فداکاری و اشتیاق است. حل مسئله و یافتن راه حل های منطقی برای مشکلات با اشتیاق و تعهد قوی همراه است.

3. چگونه برای دکتری آماده شوم؟

اولین قدم برای استفاده حداکثری از برنامه، برداشتن مراحل آماده سازی برای سفر دکتری است.

به یک برنامه زمانبندی متعهد شوید. …

روی خودت سرمایه گذاری کن …

روی نوشته خود تمرکز کنید …

منابع خود را به خاطر بسپارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می توانید با کلیک برای روی آیتم های زیر این مقاله را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید .

دسترسی به محتوا

سایرموضوعات

نیاز به مشاوره فوری دارید ؟
بیشتر مطالعه نمایید