Search

کارت ایثارگری به چه افرادی تعلق می‌گیرد + نحوه ثبت نام و دریافت

کارت ایثارگری به چه افرادی تعلق می گیرد

تماس از طریق تلفن ثابت: 9099070084

پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل

برای پاسخ به سوالات خود با مشاوران ما تماس بگیرید

کارت ایثارگری سربازی، به عنوان کارت هویت ملی رزمندگان، جانبازان و اسرا است که در زمان جنگ در جبهه حضور داشتند. کارت ایثار ملی برای شناسایی این اشخاص در هنگام مراجعه به دستگاه‌های اجرایی و همچنین برای برخورداری از مزایای این کارت برای خود فرد، همسر و فرزندان آنان است.

 

کارت ایثارگری به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟ صرفاً کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی صادر می‌شود یا کارکنان پایور و کارمندان دولتی

در زمان جنگ می‌توانند برای آن اقدام کنند و از مزایای آن برخوردار شوند؟ آیا این کارت برای افرادی که در مناطق غیر عملیاتی در زمان جنگ حضور داشتند صادر می‌شود؟

 

برای گرفتن معافیت سربازی اعم از معافیت کفالت، معافیت پزشکی، معافیت ایثارگران، معافیت مددجویان، معافیت عفو رهبری و… کافیست با تلفن ثابت با شماره 9099070084 بدون گرفتن کد با مشاوران خبره تماس بگیرید.

 

در صورت نداشتن تلفن ثابت و استفاده از بسته های مشاوره 50% تخفیف اینجا کلیک کنید.

 

در این مقاله پارسین مشاوره به نحوه ثبت نام کارت ایثار، شرایط دریافت و همچنین چه کسانی می‌توانند برای این اقدام کنند می‌پردازد.

 

کارت ایثارگری سربازی چیست؟

 

کارت ایثارگری یا کارت ایثار به عنوان یک سند برای معرفی رزمندگان، جانبازان و آزادگان و شناسایی انها بکار رفته است تا این اشخاص بتوانند از یکسری خدمات دولتی خاص استفاده کنند.

 

در زمان جنگ تحمیلی افراد زیادی برای دفاع از خاک وطن راهی جبهه شده اند. این افراد فداکار یا از طریق ارتش، سپاه، بسیج و ژاندارمری سابق روانه جنگ شدند. با توجه به اینکه اطلاعات این افراد کمتر در دسترس است و یا مفقود شده ستاد کل نیروهای مسلح به منظور یکپارچه سازی اطلاعات ایثارگران و جمع آوری اطلاعات اقدام به ارائه کارت ایثارگری نمود.

 

کارت ایثارگری سربازی ابتدا برای نیروهای اعزامی که از سوی ارتش اعزام به جبهه شدند صادر شد و تا سال ۹۸ خبری از ساماندهی و صدور کارت ایثار برای نیروهای اعزامی سپاه و بسیج نبود. در سال ۱۳۹۹ با توافقات انجام شده بین وزارت دفاع، ستاد کل نیروهای مسلح و…معین شد که برای رزمندگانی که از طرف سپاه و بسیج به صورت داوطلبانه یا سرباز وظیفه برای حضور در جبهه اعزام شدند کارت ایثارگری صادر شود.

 

بیشتر بدانید: قانون کسری خدمت برای فرزندان ایثارگر

 

با این وجود صدور کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی سپاه و ارتش حدوداً بین ۶ ماه تا ۲ سال طول کشید.

 

کارت ایثارگری به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

 

کارت ایثار ارتش و سپاه به کدام گروه‌ها و افراد تعلق می‌گیرد؟ آیا همه افرادی که جبهه رفتند چه در مناطق عملیاتی، امنیتی و درگیر می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند؟

 

مطمئناً دریافت کارت ایثارگری برای ایثارگرانی که شرایط لازم را برای دریافت آن دارند می‌توانند مزایایی مانند؛ حقوق (مستمری ماهانه)، استخدام فرزندان، سهمیه کنکور، وام مسکن، وام ازدواج و غیره داشته باشد.

 

گروه‌هایی که برای کارت ایثارگری می‌توانند اقدام کنند:

۱. سربازان وظیفه: کلیه افرادی که در مناطق عملیاتی، جنگی و امنیتی حضور داشتند و خدمت سربازی خود را در این مناطق گذراند می‌توانند برای کارت ایثارگری اقدام کنند.

۲. پاسداران و افرادی که به صورت داوطلبانه از طریق سپاه برای حضور در جبهه اعزام شدند.

۳. پرسنل نیروهای مسلح: نیروهای کادری که در مناطق عملیاتی، جنگی و امنیتی خدمت کرده اند.

۴. کارمندان دولت: افرادی هستند که در زمان جنگ مامور شده‌اند در مناطق خاص وظایف خود را انجام دهند.

 

شرایط دریافت کارت ایثارگری

شرایط دریافت کارت ایثارگری

افرادی که قصد دریافت کارت ایثارگری را دارند و می‌خواهند برای کارت ایثار سپاه و ارتش اقدام کنند باید بدانند شرایط لازم را برای دریافت این کارت دارند یا نه تا مدارک مورد نیاز را تهیه کنند و برای ثبت نام اقدام نمایند.

 

✅️ رزمنده بودن: افرادی که در جبهه‌های جنگ در یک بازه زمانی خاص حضور داشتند که این حضور آنها به صورت داوطلبانه یا به جای خدمت سربازی بوده باشد.

✅️ جانباز بودن: افرادی که در زمان جنگ دچار جراحت جسمی یا روحی شده‌اند و به آنها جانبازی تعلق گرفته است.

✅️ آزاده بودن: مطمئناً اشخاصی که در دوران دفاع مقدس به اسارت دشمن درآمدند، می‌توانند برای کارت ایثارگری اقدام نمایند.

✅️ عضو یک خانواده‌ای که رزمنده آن فوت کرده باشد به شرطی که مدارکی برای اثبات رزمندگی آن در دسترس باشد.

 

برای ثبت نام کارت ایثار بایستی رزمنده بیش از ۴۵ روز سابقه حضور در جبهه را دارا باشد تا کارت برای وی صادر شود.

 

بیشتر بخوانید: معافیت سربازی – انواع معافیت‌های جدید در سال ۱۴۰۳ و شرایط دریافت

کارت ایثارگری تا چه سالی تعلق می‌گیرد؟

 

فرد ایثارگر تنها به افرادی که در زمان جنگ و هشت سال دفاع مقدس در جبهه حضور داشته اند اختصاص نمی‌یابد. به طور قطع اشخاصی که بعد از قطعنامه در مناطق امنیتی شمال غرب و غرب حضور داشتند و در عملیات‌هایی شرکت کردند لفظ ایثارگر برای انها به کار می‌رود. و همچنین افرادی که برای مدافع حرمین به شهادت رسیدن و یا جانباز شدند بنیاد شهید و امور ایثارگران این افراد را تحت پوشش قرار می‌دهد.

 

رزمندگانی که بعد از مرداد ۱۳۶۷ در مناطق عملیاتی حضور داشتند مدت زمان حضور آنها در جبهه به صورت دیگری محاسبه می‌شود. برای این افراد تقریباً 50 تا 70 درصد حضور را تعیین می‌کنند.

 

به هر حال کلیه اشخاصی که به صورت داوطلبانه یا سرباز وظیفه یا کارمندان دولتی از شهریور ماه ۱۳۵۹ با شروع جنگ تحمیلی تا سال ۷۵ در جبهه حضور داشتند ایثارگر به حساب می‌آیند و می‌توانند از خدمات کارت ایثارگری استفاده نمایند.

کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی

کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی

 

سربازانی که در مناطق عملیاتی حضور داشتند و کارت ایثارگری دریافت کردند چه امتیازاتی به آنها تعلق می‌گیرد:

🔻 به وجود آمدن فرصت‌های استخدامی دولتی و یا نظامی برای فرزندان آنان.

🔻 امکان معاف شدن فرزندان از طریق معافیت ایثارگری (معمولاً با داشتن ۳۰ ماه رزمندگی و یا ۲۵ درصد جانبازی می‌توان از معافیت دائم سربازی بهره‌مند شد).

🔻 حضور داوطلبانه و یا سرباز وظیفه بودن می‌تواند سهمه‌ای برای شرکت در آزمون‌های دانشگاه ایجاد کند که این سهمیه یا ۵ درصدی ایثارگری است و یا ۲۵ درصدی را شامل می‌شود.

🔻 در کنار مزایای بالا حقوق برای کارت ایثارگری تعیین می‌شود (دریافت حقوق مختص همه ی افراد دارای کارت ایثارگری نیست و تنها افراد خاصی می‌توانند ماهانه و به صورت مادام العمر حقوق دریافت کنند).

 

برای پاسخ تمامی سوالات خود درباره کارت ایثارگری می‌توانیم با کارشناسان پارسین مشاوره تماس بگیرید.

 

در ادامه بخوانید: کسری خدمت سربازی | بخشنامه جدید و شرایط دریافت

مدارک جهت ثبت نام کارت ایثارگری

 

قبل از اینکه برای ثبت نام کارت ایثار اقدام کنید ابتدا بایستی مدارک مورد نیاز را تهیه کنید تا فرایند صدور کارت ایثارگری برای شما سریع اتفاق بیفتد. برای دریافت کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی مدارک زیر مورد نیاز است:

۱. اصل و کپی کارت ملی (رزمنده، همسر و فرزندان)

۲. اصل و کپی شناسنامه (رزمنده، همسر و فرزندان)

۳. کارت پایان خدمت

۴. عکس دو قطعه

۵. گواهی حضور در یگان عملیاتی

۶. اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی رزمنده

 

نحوه ثبت نام کارت ایثارگری

 

همانطور که در بالا به آن اشاره شد سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی هر کدام به طور جداگانه برای نیروهای اعزامی خود در زمان هشت سال دفاع مقدس کارت ایثارگری صادر کردند و این کار هنوز ادامه دارد.

 

متقاضیان دریافت کارت ایثارگری ارتش می‌توانند به دو روش حضوری و غیرحضوری اقدام کنند. در روش اول که مراجعه حضوری به یگان‌ارتش است. فرد با همراه داشتن مدارک مورد نیاز برای ثبت نام می‌تواند کارهای مربوطه را انجام دهد همین روش (مراجعه حضوری به یگان‌های سپاه) برای ثبت نام حضوری کارت ایثارگری سپاه به کار می‌رود.

 

اما در روش غیر حضوری ثبت نام کارت ایثارگری باید به صورت اینترنتی در سامانه‌های جداگانه برای هر کدام از دو ارگان مربوطه اقدام کرد.

 

برای دریافت کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی بایستی پس از مراجعه به یگان خدمتی و اثبات مدت حضور خود در جبهه در مناطق عملیاتی، امنیتی یا جنگی باید به اداره امور ایثارگران سپاه استان محل سکونت خود مراجعه کرد.

 

برای رزمندگانی که جانبازی دارند و می‌خواهند برای کارت ایثار اقدام کنند مراجعه به کمیسیون‌های پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران لازم است.

 

بیشتر بدانید: شرایط جابجایی سرباز در ارتش، سپاه و نیروی انتظامی- نحوه درخواست

مزایایی کارت ایثارگری

کارت ایثار ارتش

مزایای کارت ایثارگری برای سربازان مناطق عملیاتی

 

کارت ایثارگری مزایایی فراوانی برای سربازان مناطق عملیاتی می‌تواند برای فرد و خانواده او داشته باشد. این مزایا عبارتند از:

✅️ اولویت در استخدام رزمنده، همسر و فرزندان: داشتن کارت ایثار و ثبت اطلاعات آنها در سامانه سبب برخورداری از درصد سهمیه استخدامی می‌شود و کلیه دستگاه اجرایی مکلف به استخدام آنها هستند.

✅️ ایثارگران شاغل در پست‌های سازمانی با دارا بودن کارت ایثار می‌توانند رتبه شغلی آنها ارتقا یابد و این ارتقا سبب افزایش حقوق فرد می‌شود.

✅️ با استفاده از کارت ایثارگری می‌توان فرزند ذکور خانواده را از سربازی معاف کرد. در صورت داشتن مدت رزمندگی یا درصد جانبازی معین شده در قوانین. علاوه بر معافیت دائم برای رزمنده که امتیاز آن به حد نصاب معاف شدن فرزند او نرسیده کسری خدمت سربازی مزایای دیگری می‌تواند باشد.

✅️  سهمیه دانشگاه برای شرکت در کنکور سراسری رزمنده، همسر و فرزندان: با درصد سهمیه ۵ یا ۲۵ درصدی شانس پذیرش در یک دانشگاه خیلی خوب را برای آنها تضمین می‌کند.

✅️ پرداخت حقوق ایثارگری (کمک معیشت): ستاد کل نیروهای مسلح به برخی از ایثارگران با داشتن شرایط خاص حقوق و مستمری ماهانه پرداخت می‌کند.

✅️ دریافت وام به افرادی که کارت ایثارگری سربازی دارند. گزینه خوبی دیگری که می‌توان از ان بهره برد دریافت وام است. این وام با عناوینی مانند؛ وام ازدواج برای فرزند، وام خرید مسکن و غیره پرداخت می‌شود و ایثارگر مستقیم به بانک برای دریافت وام معرفی می‌شود.

✅️ ارتقا مدرک تحصیلی رزمنده: یکی از مزایای داشتن کارت ایثارگری بهره‌مندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر است که فرد می‌تواند از حقوق و مزایای اجتماعی برخوردار شود.

✅️ برخورداری از بیمه تکمیلی

 

سوالات متداول:

1.مدارک لازم برای ثبت نام کارت ایثارگری چیست؟

در مقاله بالا کلیه مدارک مود نیاز اورده شده است.

2.چقدر زمان می برد تا کارت ایثارگری سپاه دریافت کنم؟

احتمالا دریافت کارت ایثار بین 6 ماه تا 2 سال زمان می برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می توانید با کلیک برای روی آیتم های زیر این مقاله را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید .

دسترسی به محتوا

سایرموضوعات

نیاز به مشاوره فوری دارید ؟
بیشتر مطالعه نمایید

تماس فوری با مشاور از طریق تلفن ثابت: 9099070084