آیا برای دریافت نوبت تعویض پلاک باید به مراکز، حضوری مراجعه کرد؟ در شرایط کنونی لازم نیست مانند گذشته برای انجام کار تعویض پلاک خودروی خود صبح اول وقت برای نوبت گیری به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید و تا پایان روز در یک صف طولانی منتظر رسیدن نوبت خود باشید. در حال حاضر خریدار از طریق سامانهای یک نوبت از قبل میگیرد و در روز و ساعت به مرکز تعیین شده مراجعه میکنند. کل پروسه تعویض پلاک ۲ ساعت زمان میبرد.
در ورودی مراکز تعویض پلاک خودرو افرادی که نوبت اینترنتی نداشته باشند امکان ورود به این مراکز داده نمیشود. پس گرفتن نوبت از قبل از سامانه تعویض پلاک لازم است.
برای گرفتن معافیت سربازی اعم از معافیت کفالت، معافیت پزشکی، معافیت ایثارگران، معافیت مددجویان، معافیت عفو رهبری و… کافیست با تلفن ثابت با شماره 9099070084 بدون گرفتن کد با مشاوران خبره تماس بگیرید.
در صورت نداشتن تلفن ثابت و استفاده از بسته های مشاوره 50% تخفیف اینجا کلیک کنید.
برای دریافت نوبت تعویض پلاک از سایت، شما باید مراحلی را طی کنید تا بتوانید زمان و ساعت حضور در مرکز به شما اعلام شود. در این مقاله به طور کامل سامانه نوبت دهی تعویض پلاک، نحوه ثبت نام در آن و مدارک مورد نیاز توضیح داده میشود.
معرفی سامانه نوبت دهی تعویض پلاک
پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا برای کاهش تردد افراد به مراکز تعویض پلاک برای اخذ نوبت دهی و جلوگیری از اتلاف وقت هموطنان به این مراکز، سامانهای را برای تعویض پلاک در شرایط کرونا معرفی کرد. که با وجود این سامانه میتوان سریعتر و به صورت آنلاین یک وقت تعویض پلاک برای خودروی خود گرفت.
برای دریافت نوبت تعویض پلاک تنها باید از سامانه نوبت دهی تعویض پلاک به نشانی nobatdehi.epolice.ir مراجعه کرد و مشخصات خریدار و خودرو را در آن ثبت کرد.
قابل ذکر است برای ثبت نام و دریافت نوبت در سامانه تعویض پلاک هیچ وجهی از متقاضی دریافت نمیشود و کلیه مراحل ثبت نام رایگان میباشد.
متقاضیان برای دریافت نوبت تعویض پلاک از سایت nobatdehi.epolice.ir هر ساعتی از شبانه روز می توانند اقدام کنند و در یک زمان کوتاه یک ساعت و روز خاصی را برای انجام کار تعویض پلاک خودروی خود رزرو کنند.
با وجود چنین سامانه ای متقاضیان امکان لغو و تغییر زمان نوبت را دارند. اگر به دلایلی شما نتوانستید در زمان تعیین شده برای تعویض پلاک به مراکز مراجعه کنید به راحتی میتوانید از طریق سامانه نوبت خود را لغو کنید و برای زمان دیگری یک وقت جدید بگیرید. مسلماً با ورود به سایت تعویض پلاک شما میتوانید مراکز مختلف تعویض پلاک در سطح شهر را همراه با آدرس مشاهده کنید و نزدیکترین مرکز به محل سکونت خود را انتخاب کنید.
در صورت بروز مشکل در ثبت نام برای نوبت دهی تعویض پلاک می توانید با کارشناسان پارسین مشاوره تماس بگیرید.
مقاله مرتبط: خلوتترین تعویض پلاکهای تهران و حومه – آدرس و ساعت کاری
در سامانه نوبت دهی تعویض پلاک برای چه خدماتی میتوان اقدام کرد؟
سوالی که برای برخی کاربران به وجود میآید این است که در سایت تعویض پلاک برای چه خدماتی میتوان نوبت گرفت؟ و پلیس راهور در مراکز تعویض پلاک چه کارهایی را برای هموطنان انجام میدهد؟
ممکن است که فقط فکر کنید در مراکز تعویض پلاک تنها فک پلاک و نصب پلاک جدید برای متقاضیان انجام میشود. اما نقل و انتقال صرفاً یکی از خدمات این مراکز میباشد. در ذیل لیست تمامی خدماتی که میتوان از سایت nobatdehi.epolice.ir برای آنها وقت گرفت آورده شده است:
– نقل و انتقال
– خدمات کارت وسیله نقلیه (المثنی/ عودتی)
– پلاک المثنی خودرو
– تغییر کد پلاک مالک (از شهری به شهر دیگر)
– خدمات جانبازان و معلولان برای خودرو
– تعویض ارکان (اتاق، شاسی، موتور و رنگ وسیله) وسیله نقلیه
– سند مالکیت المثنی
– اصلاح مشخصات
– نصب پلاک / فک پلاک گذر موقت
– تعویض پلاک سرقتی / پلاک مفقودی
-فک رهن
نحوه ثبت نام در سایت نوبت دهی تعویض پلاک (nobatdehi.epolice.ir)
متقاضیان دریافت نوبت از سامانه تعویض پلاک، قبل از دریافت نوبت، بایستی ابتدا در سامانه nobatdehi.epolice.ir ثبت نام کنند. در صورت عدم ثبت نام در سامانه مورد نظر امکان دریافت نوبت وجود ندارد. بنابراین ابتدای امر باید در سامانه تعویض پلاک مشخصات و تلفن همراه خود را ثبت کنید.
نحوه ثبت نام در سامانه نوبت دهی تعویض پلاک خودرو:
۱. ابتدا کاربران در مرورگر گوگل عبارت nobatdehi.epolice.ir را نوشته و وارد سایت نوبت دهی تعویض پلاک شود.
۲. در این مرحله از بین گزینههای موجود در صفحه گزینه «ثبت نام» را کلیک کنید.
۳. با کلیک بر روی گزینه ثبت نام کادر جداگانهای باز میشود و از متقاضی خواسته میشود شماره تلفن همراه خود را وارد کند و سپس عبارت تصویر را وارد نماید و روی دکمه سبز رنگ «ارسال کد تایید» کلیک کنید.
۴. در این قسمت یک کد تایید ۵ رقمی به شماره تلفن همراه شما ارسال میشود و باید این کد را در کادر مورد نظر ثبت نموده و دکمه تایید را کلیک کنید.
۵. در مرحله بعد صفحهای برای شما باز میشود که کاربر باید اطلاعات شناسنامه خود را ثبت کند و یک رمز عبور استاندارد برای تکمیل عضویت بسازد.
۶. با تکمیل ثبت نام در سامانه تعویض پلاک و ثبت اطلاعات شخصی خود شما میتوانید وارد پنل کاربری خود شوید و به راحتی میتوانید نوبتگیری تعویض پلاک خود را انجام دهید.
قوانین دریافت نوبت از سامانه تعویض پلاک
قبل از دریافت نوبت از سامانه تعویض پلاک شما باید از قوانین و مقررات این سامانه آگاهی کامل داشته باشید تا از هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری کنید.
✅️ برای هر متقاضی امکان رزرو فقط یک نوبت در مراکز تعویض پلاک وجود دارد.
✅️ حداقل ۵ دقیقه قبل از زمان تعیین شده در مراکز تعویض پلاک حضور یابید.
✅️ در صورت عدم مراجعه به مرکز تعویض پلاک مربوطه در روز و ساعت تعیین شده، نوبت شما به طور خودکار توسط سامانه باطل میشود.
✅️ کلیه اطلاعات ثبت شده در سامانه، در لحظه ورود به مرکز تعویض پلاک توسط دوربین و مامور جلوی مرکز کنترل میشود و فقط دارنده کد ملی یا وکیل قانونی و وسیله نقلیه با شماره پلاک ثبت شده در نوبت اجازه ورود داده میشود.
✅️ ارسال پیامک دریافت نوبت جهت اطلاع رسانی به متقاضی میباشد و ارزش دیگری ندارد.
✅️ در زمان تعویض پلاک هم خریدار و هم فروشنده و یا نماینده قانونی آنها به همراه وسیله نقلیه باید در مرکز حضور داشته باشند.
✅️ متقاضی که در زمان مقرر به مرکز تعویض پلاک بر طبق رزرو نوبت مراجعه نکند محدودیتهایی در رزرو نوبتهای بعدی برای وی در نظر گرفته میشود.
مراحل تعویض پلاک خودرو
تعویض پلاک برای افرادی که اولین بار است این کار را انجام میدهند امری ناآشنا است. در ادامه مقاله ما شما را با مراحل تعویض پلاک خودرو آشنا میکنیم. متقاضی گرفتن پلاک جدید چه مراحلی را پشت سر میگذرانند تا پلاک جدید بر روی وسیله نقلیه خریداری شده او نصب شود؟
مرحله اول: در نخستین گام خریدار باید در سامانه تعویض پلاک خودرو ثبت نام کند و روز و ساعت خاصی و همچنین مرکز تعویض پلاک در شهر محل سکونت خود را از بین مراکز دیگر انتخاب کنند. با ثبت اطلاعات شخص و همچنین خودرو در سایت nobatdehi.epolice.ir و ارسال پیامک تایید ثبت نام در این سامانه، متقاضی منتظر بقیه مراحل تعویض پلاک میشود.
مرحله دوم: با فرا رسیدن زمان مقرر تعویض پلاک، شخص حداقل 5 دقیقه قبل از آن زمان باید در مرکز مورد نظر حضور داشته باشد. پلاک ماشین توسط دوربین ورودی مرکز تعویض پلاک کنترل میشود و به وی قبض پارکینگ داده می شود. و همچنین مشخصات خودرو با سند و مدارک توسط کارشناس بررسی میشود. در ضمن در همان لحظه پلاک خودرو را از خودرو جدا میکنند و به شخص مورد نظر داده میشود تا پلاک را به مرکز تعویض پلاک تحویل دهد و پلاک جدید برای خودرو او نصب شود.
مرحله سوم: با فک پلاک و تحویل آن به انبار مرکز تعویض پلاک، تا یک سال پلاک نزد پلیس باقی میماند و اگر ظرف مدت یک سال خودروی جدیدی خریداری شد میتواند از این پلاک فک شده استفاده کند، بدون پرداخت هیچ گونه هزینهای برای این پلاک. در صورتی که بعد از گذشته مدت مورد اشاره فرد بخواهد از پلاک فک شده استفاده کند برای ساخت مجدد پلاکهای قدیمی هزینهای باید پرداخت کند.
مرحله چهارم: با فرا رسیدن نوبت شما در مرکز تعویض پلاک، خریدار خودرو باید مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک را به کارشناس مورد نظر تحویل دهد و هزینه ی تعویض پلاک را پرداخت کند. پس از انجام این مراحل پلاک جدید را از انبار مرکز تعویض پلاک دریافت میکنید و سند یا برگ سبز جدید و همچنین کارت ماشین برای خریدار زده میشود. (برگ سبز همان لحظه تحویل خریدار داده میشود ولی کارت ماشین توسط اداره پست برای شما ارسال میشود)
مدارک لازم برای انجام تعویض پلاک
۱. اصل مدارک شناسایی خریدار (شناسنامه و کارت ملی)
۲. اصل سند خودرو
۳. اصل کارت ماشین
۴. اصل شناسنامه و کارت ملی فروشنده یا وکالتنامه معتبر از فروشنده
۵. مدارک احراز سکونت خریدار (اجاره نامه یا سند منزل)
۶. بیمه نامه شخص ثالث
۷. برگه معاینه فنی خودرو
۸. برگه پرداخت هزینههای نقل و انتقال یا مالیات، عوارض سالیانه خودرو و….
۹. برگه پرداخت خلافی خودرو
بیشتر بدانید: سایت استعلام گرفتن وضعیت نظام وظیفه Sakha.epolice.ir
نحوه احراز محل سکونت برای تعویض پلاک
یک اقدام ضروری برای تعویض پلاک خودرو که جدیداً اضافه شده است، تایید احراز محل سکونت توسط اداره پست است که متقاضی قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک باید آن را انجام دهد. در صورت انجام ندادن این اقدام امکان تعویض پلاک وجود ندارد. پس لازم است حتماً آدرس پستی شما احراز شود تا در سامانه پلیس راهور کارشناسان آن را بتوانند مشاهده کنند.
برای احراز محل سکونت، خریدار خودرو بدون نیاز به مراجعه حضوری به مراکز تعویض پلاک یا دفاتر خدمات الکترونیکی پلیس + ۱۰ میتواند به صورت اینترنتی نسبت به احراز محل سکونت خود اقدام کند. برای این منظور باید از طریق سامانه پنجره واحد خدمات فراجا حداقل ۷۲ ساعت قبل از مراجعه به مرکز تعویض پلاک ثبت نام لازم را انجام دهد.
با ثبت نام در سامانه سخا و ثبت اطلاعات مورد نیاز و پرداخت هزینه، ثبت نام به پایان میرسد و باید منتظر مامور اداره پست شد که به آدرس محل سکونت شما مراجعه کند. و پس از تایید آدرس سکونت، شما میتوانید برای نوبت دهی تعویض پلاک اقدام کنید.
محدودیتهای لغو نکردن نوبت تعویض پلاک
برخی مواقع برای شما پیش میآید که بر اساس وقت تعیین شده از قبل برای تعویض پلاک خودرو نمیتوانید در زمان مقرر در مرکز حضور داشته باشید. باید به اطلاع شما عزیزان برسانیم شما باید نسبت به لغو نوبت اخذ شده خود اقدام کنید. در صورت لغو نکردن نوبت در سامانه نوبت دهی تعویض پلاک برای شما محدودیتهایی را اعمال میکنند:
در شرایطی که شما نتوانید نوبت خود را از طریق سامانه لغو کنید و به مرکز تعویض پلاک مراجعه نکنید، حداقل تا ۲۴ ساعت آینده نمیتوانید نوبت جدید برای تعویض پلاک دریافت کنید.
اگر متقاضی سه بار متوالی نوبت اخذ کند و در نوبتهای تعیین شده حاضر نشود محدودیتی که برای این افراد در نظر گرفته شده است، محدودیت یک ماهه برای گرفتن نوبت جدید است و متقاضی تا یک ماه از ثبت نام در سامانه تعویض پلاک و دریافت نوبت محروم میشود.
بنابراین برای اعمال نشدن محدودیتهای بالا برای شما و مواجه نشدن با مشکلات بهتر است نوبت خود را قبل از موعد رسیدن لغو کنید (در صورتی که قصد انجام تعویض پلاک در زمان را ندارید.)
تعویض پلاک برای خودرویی که سند آن گم شده است
مشکلی که برای برخی اشخاص ممکن است پیش بیاید مفقود شدن سند خودرو است. با بوجود آمدن چنین شرایطی تعویض پلاک خودرو چگونه امکانپذیر است؟ همچنین شرایطی پیش میآید که فرد سند مالکیت خودرو خود را گم کرده است و متقاضی میخواهد برای سند جدید اقدام کند.
شایان ذکر است همراه داشتن سند خودرو یکی از مدارک ضروری برای تعویض پلاک است.
برای دریافت سند مالکیت المثنی خودرو، متقاضی قبل از ثبت نوبت از سامانه تعویض پلاک بایستی اقداماتی انجام دهد تا بتواند در زمان حضور در مرکز تعویض پلاک سند جدید برای وی صادر شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره پارسین بگیرید.
سوالات متداول:
1.برای دریافت نوبت تعویض پلاک در شهرستانها باید از سامانه تعویض پلاک استفاده کرد؟
بله- این سامانه فقط مختص ساکنین تهران نیست.
۲. بنده از پلاک خودرو ۳ سال استفاده نکردم برای ساختن پلاک جدید باید هزینه پرداخت کنم؟
بعد از یکسال از فک پلاک شما باید هزینه ای برای ساخت پلاک پرداخت کنید.
۳. آیا میتوانم همزمان از چند مرکز نوبت تعویض پلاک بگیرم؟
خیر- امکان ندارد.