Search

معرفی کامل رشته مهندسی پلیمر و چشم انداز شغلی ان

رشته مهندسی پلیمر

رشته مهندسی پلیمر استفاده از پلاستیک در زندگی روزمره مردم عادی افزایش یافته است. پلاستیک به یکی از اجزای ضروری هر خانواده تبدیل شده است. صدها سال طول می کشد تا پلاستیک تجزیه شود. بنابراین توسعه محصولات پلاستیکی سازگار با محیط زیست برای کاهش آلودگی و افزایش قابلیت بازیافت بسیار مهم است. افرادی که شغل مهندسی پلیمر را انتخاب می کنند، مسئول توسعه چنین پلیمرهایی هستند. یک مهندس پلیمر دارای درک عمیقی از خواص و روش های پردازش مواد پلیمری است. ما در زندگی عادی خود از چندین محصول پلیمری مانند محصولات پلاستیکی، مواد قالب‌گیری شده، الیاف مصنوعی، لاستیک و سایر محصولات استفاده می‌کنیم.

برای مشاوره تخصصی شرایط پذیرش رشته های بدون کنکور ۱۴۰۳ با پارسین مشاوره تماس حاصل بفرمایید .

مهندسی پلیمر چیست استفاده از این گونه محصولات روز به روز در حال افزایش است زیرا بادوام و با قیمت ارزان در بازار موجود است. تقاضا برای محصولات پلاستیکی سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت و مدیریت صحیح به طور مداوم در حال افزایش است. افرادی که شغل مهندسی پلیمر را انتخاب می کنند، نقش مهمی در تولید چنین اقلام پلاستیکی ایفا می کنند. دانشمندان پلیمر از اصول طراحی کارخانه، طراحی فرآیند، ترمودینامیک و پدیده های حمل و نقل برای توسعه چنین محصولاتی استفاده می کنند.

مهندسی پلیمر یکر از رشته های گروه ریاضی و فیزیک است. در این مقاله به نحوه تبدیل شدن به یک مهندس پلیمر، حوزه مهندسی پلیمر، مهندسی پلیمر چیست، حقوق مهندسی پلیمر و شغل عالی مهندس پلیمر می پردازیم.

مهندس پلیمر به طور خلاصه

یک مهندس پلیمر متخصصی است که در طراحی، تجزیه و تحلیل و اصلاح مواد پلیمری تخصص دارد. مواد پلیمری گروهی از مواد طبیعی و مصنوعی هستند. این شامل پلاستیک، لاستیک، نایلون و چند مورد دیگر است. نقش مهندس پلیمر شامل طراحی مواد پلیمری جدید برای مسائل موجود در مورد ایجاد ترکیبات پلیمری جدید است.

مشاوره تحصیلی تلفنی برای انتخاب رشته به صورت کاملا تخصصی و حرفه ایی با مشاوران کاربلد پارسین مشاوره فقط کافیست کلیک نمایید .

مهندس پلیمر چه می کند؟

یک مهندس پلیمر مسئولیت های مختلفی در رابطه با ایجاد و استفاده از پلیمرها (ماده خام پلاستیک که به شکل های مختلف در طبیعت وجود دارد) دارد، از جمله:

-ملاقات با اعضای ارشد یک شرکت برای بحث در مورد برنامه های توسعه

– تجزیه و تحلیل نیاز به پلیمرها در یک پروژه یا در طراحی محصول

طراحی قالب برای ساخت اقلام پلیمری

-برنامه ریزی روش های توسعه و ایجاد محصولات با استفاده از پلیمرها

نظارت بر فرآیند ایجاد برای اطمینان از تولید دقیق

-ارزیابی نتایج ایجاد پلیمرهای جدید برای تعیین نقاط قوت و ضعف

-برنامه های تنظیم برای محصولات پلیمری برای پاسخ به اطلاعات به دست آمده از طریق ارزیابی

مشاوره تخصصی و تضمینی در زمینه انتخاب رشته كنكور توسط خبره ترین استادان پارسین مشاوره با متدهای روز دنیا 

شرایط پذیرش رشته های بدون کنکور ۱۴۰۳

نقش مهندس پلیمر چیست؟

افرادی که شغل مهندسی پلیمر را انتخاب می‌کنند، در طراحی و مهندسی پلیمرهایی که شامل محصولات خانگی مانند بطری‌های آب و ظروف می‌شود، مشارکت دارند. آنها مواد مورد استفاده در ساخت اتومبیل (تایر خودرو، بدنه برخی ماشین از فایبرگلاس) را توسعه می دهند و مهندسین پلیمر لوله کشی صنعتی به طور تمام وقت در آزمایشگاه کار می کنند. گاهی اوقات برای رعایت مهلت مقرر از آنها خواسته می شود که اضافه کاری انجام دهند. مهندسان پلیمر بر فرآیند تولید پلاستیک و سایر پلیمرها نظارت دارند. قالب گیرها و تکنسین های پلاستیک زیر نظر مهندسان پلیمر کار می کنند. کار یک مهندس پلیمر شامل توسعه پلیمرهای جدید، طراحی تجهیزات برای پردازش پلیمر، مهندسی پروژه و مدیریت فرآیند است.

شرح شغل مهندس پلیمر مونتاژ و مدیریت آزمایشگاه است. او در آزمایش و ارزیابی محصولات شرکت می کند. افرادی که شغل مهندسی پلیمر را انتخاب می کنند، مطالعات را هماهنگ می کنند، مواد جدید طراحی می کنند و فرآیندهای درگیر در توسعه پلیمرها را بهینه می کنند. یک مهندس پلیمر در زمینه های مختلفی مانند ترموپلاستیک، الاستومر، ترموست و سایر انواع پلیمرها کار می کند. یک مهندس پلیمر ممکن است در نقش های پیشرفته تری مانند متخصصان فنی، فروش یا مدیریت کار کند. بنابراین چگونه می توان یک مهندس پلیمر شد و برای تبدیل شدن به یک مهندس چه چیزی لازم است؟

طراحی

بالاتر و شکل زیبایی شناسی محصولات را تضمین می کند. یک مهندس پلیمر مواد را از طیف وسیعی از پلیمرهای موجود انتخاب می کند. او مسئول طراحی قالب ها است. یک مهندس پلیمر از عملکرد صحیح آن اطمینان می دهد.

محیط کار مهندس پلیمر

نقش مهندس پلیمر خاص شما ممکن است تعیین کند که احتمالاً در چه تنظیماتی کار می کنید و چند بار در آنها کار می کنید. نوع مهندسی پلیمری که کارفرمای شما انجام می دهد نیز می تواند زمینه هایی را که بیشتر در آنها کار می کنید تعیین کند. محیط های رایج برای یک مهندس پلیمر شامل آزمایشگاه ها، ساختمان های اداری و مناطق تولیدی است.

محیط کار/محیط کاری مهندس پلیمر چگونه است؟

تا به حال حتماً فهمیده اید که مهندس پلیمر چیست و مهندسی پلیمر کیست، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تبدیل شدن به یک مهندس پلیمر به ادامه مطلب مراجعه کنید؟ حرفه ای به عنوان مهندس پلیمر شامل ماندن در طراحی و توسعه طیف گسترده ای از پلاستیک و سایر محصولات پلیمری است. کار او شامل مطالعه خواص مولکول های پلیمرها و توسعه محصولات جدید مطابق با مشخصات محصول است. او پلاستیک را از روغن می سازد.

محیط کاری مهندس پلیمر در محیط آزمایشگاه، دفتر یا کارخانه پردازش است. با پیشرفت در حرفه خود، یک مهندس پلیمر ممکن است از آزمایشگاه به کارخانه فرآوری حرکت کند. یک مهندس پلیمر مسئول حمل و نقل ایمن مواد شیمیایی است. او مسئول بهداشت در تولید غذا و نوشیدنی و تصفیه آب است.

بیشتر بخوانید : مهندسی مکانیک چیست؟

یک مهندس پلیمر برای اطمینان از ایمنی در برابر گازهای مضر و مواد شیمیایی لباس محافظ می پوشد. طیف وسیعی از مشاغل برای مهندسین پلیمر در صنایع پتروشیمی، پلیمر و سایر صنایع وجود دارد. سفر در این حرفه به عنوان مهندس پلیمر کاملاً به نیازهای شرکت بستگی دارد. اگر در یک شرکت تولیدی یا مشاوره جهانی کار می کنید، ممکن است از شما خواسته شود که به خارج از کشور سفر کنید.

مشاوره تحصیلی تلفنی برای انتخاب رشته

چشم انداز شغلی مهندس پلیمر چگونه است؟

افرادی که شغل مهندسی پلیمر را انتخاب می کنند در صنایع تولید پلیمر استخدام می شوند. مهندسان پلیمر هم در سازمان های بخش دولتی و هم در بخش خصوصی استخدام می شوند. برخی از پروفایل های رایج مهندسین پلیمر عبارتند از ناظران تولید، بازرسان کنترل کیفیت، طراحان قالب، برنامه ریزان تولید، مهندسان تولید، فناوران تولید، دانشمندان پلیمر، مهندسان کیفیت، متخصصان پلیمر و سایر نقش های شغلی مرتبط.

صنعت پلاستیک هند به سرعت در حال تولید طیف وسیعی از مواد خام مانند کالاهای اکسترود شده قالب‌گیری شده پلاستیکی، فیلم‌های پلی استر، اقلام نرم چمدان، ابزار تحریر، کیسه‌های پلاستیکی بافته شده و کیسه‌ها، پی وی سی (پلی وینیل کلراید)، پارچه چرمی، ورق، بسته‌بندی است. ، کالاهای مصرفی، لوازم بهداشتی، لوازم برقی، لوازم پزشکی-جراحی و موارد دیگر.

صنایع پلیمر و پتروشیمی در هند و خارج از کشور نیز در حال رونق است. مهندسی شیمی و مهندسی پتروشیمی یک گزینه شغلی است که با فرصت های جذاب همراه است. صنعت پلیمر صنعت گسترده ای است که شامل پتروشیمی، بسته بندی، ورزشی، دارویی، عطر، مواد نگهدارنده و مواد پلاستیکی است. رشته مهندسی پلیمر به سرعت در حال رشد است. داوطلبان برای انتخاب بیشتر این حرفه باید حداقل تحصیلات خود را در مهندسی پلیمر تکمیل کنند. مهندسان پلیمر با دانش پیشرفته فرصت‌هایی را در صنعت نفت، صنعت پلیمر، صنعت لاستیک و سایر صنایع تولیدی پیدا می‌کنند.

لیست دانشگاه رشته مهندسی پلیمر

1    دانشگاه تهران  

2    دانشگاه صنعتی امیرکبیر

3    دانشگاه صنعتی قم    

4    دانشگاه لرستان 

5    دانشگاه یاسوج

6    دانشگاه گلستان

7    دانشگاه بناب

8    دانشگاه ارومیه 

9    دانشگاه صنعتی

آیا مهندس پلیمر نیاز به مسافرت دارد؟

نه، حرفه ای به عنوان مهندس پلیمر نیازی به مسافرت در فضای باز ندارد. یک مهندس پلیمر ممکن است گاهی برای شرکت در جلسات و کنفرانس ها سفر کند.

شیفت های استخدامی

تمام وقت یا نیمه وقت

کار مهندس پلیمر از صبح زود تا آخر شب می باشد. او 40 ساعت در هفته کار می کند و یک مهندس پلیمر تمام وقت کار می کند. فرصت های شغلی مهندس پلیمر برای شیفت های کاری شبانه روزی یا ساعتی وجود ندارد.

ماهیت اشتغال

قراردادی، دائمی

فرصت های شغلی مهندس پلیمر با ماهیت استخدام دائمی و قراردادی همراه است. مشتاقان می توانند چنین فرصت هایی را بر اساس نیاز خود از طریق وب سایت های استخدام  پیدا کنند. او ممکن است فیلترهایی را برای نتایج دقیق برای جستجوی شغل مهندس پلیمر خود اعمال کند.

محل کار

یک مهندس پلیمر را می توان برای کار در هر نقطه از جهان منصوب کرد زیرا شامل کار در مکان های صحرایی می شود. کارخانه های شیمیایی به طور کلی دور از شلوغی شهر قرار دارند.

بیشتر بخوانید : معرفی جامع رشته حسابداری وبازار کار آن در سال ۱۴۰۳

گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی پلیمر

در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی پلیمر این گرایش ها وجود دارد:

نانو فناوری

لاستیک

فراورش

طراحی مولوکلی

رنگ

چاپ

پلیمریزاسیون

بیوپلیمر

پوشش های حفاظتی

سوالات متداول :

1. مهندسی پلیمر چه می کند؟

مهندس پلیمر یک مهندس حرفه ای است که با توسعه و ساخت پلیمرهایی مانند نایلون، اپوکسی و پلاستیک کار می کند. یک مهندس پلیمر ممکن است با پلیمرها در نقش‌های مختلفی کار کند، از جمله توسعه پلیمرهای جدید و یافتن موارد استفاده برای پلیمرهای موجود.

2. منظور از پلیمرهای مهندسی چیست؟

پلیمرهای مهندسی متعلق به گروهی از مواد پلیمری به نام ترموپلاستیک فنی هستند که می توانند به طور دائم در دماهای بین 100 تا 150 درجه سانتی گراد مورد استفاده قرار گیرند. دارای ویژگی های مکانیکی و حرارتی خوب، پایداری ابعادی بالا، مقاومت شیمیایی خوب و مقاومت در برابر سایش است.

3. رشته های مهندسی پلیمر کدامند؟

یک مهندس پلیمر در زمینه های مختلفی مانند ترموپلاستیک، الاستومر، ترموست و سایر انواع پلیمرها کار می کند. یک مهندس پلیمر ممکن است در نقش های پیشرفته تری مانند متخصصان فنی، فروش یا مدیریت کار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می توانید با کلیک برای روی آیتم های زیر این مقاله را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید .

دسترسی به محتوا

سایرموضوعات

نیاز به مشاوره فوری دارید ؟
بیشتر مطالعه نمایید