تفاوت آموزش آنلاین با حضوری همزمان با وقوع بیماری همهگیردر جهان در سال 2020 ، مدارس و دانشکدهها در سراسر کشور برای ادامه آموزش دانشآموزان به یادگیری آنلاین روی آوردند. معلمان به سرعت تفاوت های عمده ای را در ارائه برنامه درسی برای یادگیری تفاوت آموزش مجازی و سنتی درس پیدا کردند.
یادگیری آنلاین به این معنا نیست که صرفاً همه مطالب را بصورت آنلاین قرار دهید و به دانش آموزان اجازه دهید به آنها دسترسی داشته باشند و آنها را تحویل دهند. فراگیران آنلاین مسئولیت آموزش خود را بر عهده می گیرند، در بهترین زمان ها برای آنها کار می کنند و بر مهارت های سواد دیجیتال تسلط دارند.
مشاوره تخصصی و تضمینی در زمینه انتخاب رشته كنكور توسط خبره ترین استادان پارسین مشاوره با متدهای روز دنیا
تفاوتها همچنین شامل دادن فرصت به دانشآموزان برای کار با یکدیگر در طول مایلها است، در حالی که درک میکنند که مربی اکنون بیش از هر زمان دیگری مسافری در سفر است و یادگیرنده پشت فرمان است.
این تمایزات گاهی اوقات منجر به ناامیدی معلمان کلاس می شد که به دلیل بحران بهداشت عمومی مجبور به تدریس برنامه های آنلاین شدند. دانش آموزان نیز سهم خود را از چالش ها با یادگیری مجازی تجربه کرده اند.
اکثر معلمان این سوالات به ظاهر ساده را از خود می پرسیدند: مهم ترین تفاوت بین یادگیری آنلاین و یادگیری کلاسی چیست؟ و چگونه معلمان می توانند بر این تفاوت ها غلبه کنند و یادگیری آنلاین را به یک تجربه استثنایی برای مربیان و دانش آموزان تبدیل کنند؟
در اینجا مزایا و معایب آموزش حضوری تفاوت های وجود دارد که معلمان و رهبران آموزشی هنگام بررسی مزایا و معایب یادگیری آنلاین در مقایسه با یادگیری حضوری در کلاس فیزیکی باید در مورد آن بدانند.
1.نحوه یادگیری آنلاین در مقایسه با یادگیری حضوری در کلاس فیزیکی
یادگیری حضوری در کلاس همیشه (به استثنای نادر) همزمان است – به این معنی که در زمان واقعی اتفاق می افتد و معلمان و دانش آموزان با هم در آن شرکت می کنند.
در حالی که آموزش آنلاین اغلب به صورت زنده برگزار می شود، با استفاده از پلتفرم های کنفرانس مجازی مانند Webinar Jam و Zoom، برخی از یادگیری های آنلاین نیز بر حسب تقاضا یا به صورت ناهمزمان انجام می شود، برخلاف همیشه در یک برنامه یادگیری ثابت.
یادگیری ناهمزمان به صورت آنلاین اتفاق میافتد، با استفاده از درسهای ویدیویی و صوتی از پیش ضبط شده توسط معلم، همراه با مجموعههایی از متنهای خواندنی، تابلوهای پیام، تکالیف و ارزیابیهایی مانند آزمونهای آنلاین.
در جایی که معلمان کلاس فیزیکی یک کتاب طرح، کاغذ یا روی صفحه، میز معلم، و مواد فیزیکی در کلاسی پر از دانشآموز دارند، معلمان آنلاین دارای یک LMS (سیستم مدیریت یادگیری) هستند که با همه مواد پر شده است. و دستورالعملی برای دانش آموزان برای استفاده در هنگام ورود به کلاس. دانش آموزان ممکن است این کار را در زمان خود انجام دهند در حالی که همچنان به تاریخ های ارسال شده پایبند هستند. این اجازه می دهد تا جامعه کلاس درس فراتر از جامعه محلی رشد کند. دانشآموزان میتوانند در سراسر کشور و جهان ملاقات و تبادل نظر کنند.
یادگیری ناهمزمان در برنامه های آنلاین همچنین به دانش آموزان اجازه می دهد تا در زمانی از روز که برای آنها بهترین است، کار خود را تکمیل کنند. افراد سحرخیز و جغدهای شب به طور یکسان میتوانند وارد سیستم شوند، فعالیتها و ارزیابیها را با سرعت خودشان انجام دهند و زمانی که در اوج عملکرد هستند، کار را ارسال کنند.
بیشنر بخوانید : ۸ نکته برای علیه بر بی انگیزگی دانش آموزان
2. تفاوت در چگونگی بازخورد و ارزیابی تکوینی
هنگامی که دانش آموزان در حال یادگیری آنلاین هستند، از تماس اتفاقی که در یادگیری کلاس درس سنتی لذت می برند از دست می دهند. معلمان اغلب با دانش آموزان در لحظات آرام و غیررسمی که چهره به چهره هستند، ارتباط برقرار می کنند.
هنگام یادگیری آنلاین، معلمان باید این لحظات را به طور عمدی در درس های خود برنامه ریزی کنند. اینجاست که ارزیابی های تکوینی و بازخورد اهمیت پیدا می کند.
ارزشیابی تکوینی زمانی اتفاق میافتد که وقتی یک واحد مطالعه در حال پیشرفت است، معلم با دانشآموزان ارتباط برقرار میکند. اغلب، این امر دانشآموزان را در مسیر نگه میدارد و هرگونه سوء تفاهم را قبل از اینکه دانشآموزان در درس به جلو حرکت کنند برطرف میکند.
بازخورد زمانی اتفاق میافتد که معلمان به شیوهای معمولیتر درباره کار دانشآموز اظهار نظر کنند. این کمتر یک شرایط درجه بندی و بیشتر یک فرصت ارتباطی است.
هر دو ارزیابی تکوینی و بازخورد برای موفقیت دانش آموز مهم هستند.
در یادگیری آنلاین، چون جنبه حضوری وجود ندارد، دانش آموزان به آن لحظاتی نیاز دارند که در فضاهای آنلاین خود گنجانده شده باشند. معلمان می توانند این امر را با ارسال ایمیل به دانش آموزان خود به طور منظم، راه اندازی یک تابلوی پیام برای سؤالات و نگرانی ها در فضای آنلاین خود، و ایجاد موعد مقرر در پروژه های بلندمدت برای امکان بازخورد سازنده تسهیل کنند.
3. سواد دیجیتال مورد نیاز است
تفاوت آموزش آنلاین با حضوری سواد دیجیتال به توانایی دانش آموز در مکان یابی اطلاعات آنلاین و برقراری ارتباط از طریق تایپ و سایر رسانه ها اشاره دارد.
خلاقیت، همکاری، توانایی یافتن و انتخاب مطالب مناسب، و درک فرهنگی همه در سواد دیجیتال ترکیب می شوند. این یک مهارت قرن بیست و یکمی است که مربیان آنلاین باید آموزش دهند تا دانش آموزان بتوانند موفق شوند.
هنگام در نظر گرفتن یادگیری آنلاین در مقابل یادگیری کلاسی، این یک تضاد آشکار است.
دانش آموزان در یک کلاس معمولاً یک کتاب درسی، دفترچه یادداشت و گاهی اوقات یک لپ تاپ برای یادداشت برداری دارند. در حالی که برخی از مناطق مدرسه برنامه های دستگاهی 1:1 را ارائه می دهند، اینها معمولاً مکمل سایر مواد آموزشی هستند. وقتی دانش آموزی به صورت آنلاین یاد می گیرد، این دستگاه دریچه ای برای بقیه مواد آموزشی است.
Netiquette روش قابل قبولی برای برقراری ارتباط در اینترنت است. از آنجا که تعاملات حضوری از کلاس درس دیجیتال حذف شده است، تبادل اطلاعات به صورت متنی در یادگیری آنلاین بسیار مهم است.
برای دریافت پکیج مشاوره برنامه ریزی کنکور لطفا کلیک کنید.
به طور خلاصه، وقتی در کلاسهای آنلاین یاد میگیرید، آداب و رسوم اهمیت دارد.
زبان آموزان آنلاین باید راه های مناسب برای برقراری ارتباط واضح و مهربانانه روی صفحه نمایش را بیاموزند. عدم وجود لحن و حالات چهره می تواند تاثیر زیادی بر نحوه دریافت پیام داشته باشد.
معلمان کلاس بدنی به شدت به نت تکیه نمی کنند. در حالی که برخی بخشهایی از اینترنت را در برنامه درسی خود گنجاندهاند، معلمان آنلاین نمیتوانند آموزش باکیفیت را بدون استفاده از اینترنت ارائه دهند. استفاده از تابلوهای پیام، ارسال همه کارها به صورت متنی یا سایر رسانه های نوشتاری، و برقراری ارتباط تا حد زیادی از طریق ایمیل، اهمیت استفاده از netiquette را افزایش می دهد.
4. گرد هم آوردن جوامع متنوع
از آنجا که یادگیری آنلاین اجازه می دهد تا کلاس درس فراتر از مرزهای جغرافیایی گسترش یابد، دانش آموزان آنلاین از سراسر جهان می توانند برای یادگیری جمع شوند.
مزایای این «آموزش بدون مرز» جدید غیر قابل محاسبه است.
برخلاف کلاسهای سنتی جامعه، دانشآموزان در یک برنامه آنلاین میتوانند از جوامع بسیار متفاوتی بیایند، به زبانهای زیادی صحبت کنند و دیدگاههای زیادی برای حل مشکلات ارائه دهند. دانشآموزان میتوانند از تجربیات متنوع دیگر دانشآموزان در هنگام حضور در یک کلاس مجازی یاد بگیرند.
فراگیران آنلاین مسنتر از مزایای شبکه جهانی برخوردار میشوند و میتوانند به تجربیات بینالمللی و همکاری در مورد برنامههای کالج و شغل اشاره کنند.
5. نقش مربی
بیش از یک دهه است که نقش معلم در آموزش تغییر کرده است.
در دهههای 1980 و 1990، مربیان متخصص بودند و در جلوی اتاق سخنرانی میکردند و برگههایی را برای بررسی درک مطلب پخش میکردند.
معلمان به آرامی یاد گرفتند که «تغییر کلاس درس» یا سپردن مسئولیت یادگیری به عهده دانشآموزان، منجر به موفقیت بیشتر دانشآموز میشود. نقش معلم به «راهنمای کناری» تبدیل شد.
تقریباً در همان زمان، اینترنت در حال افزایش بود.
این مفاهیم مکمل یکدیگر هستند: معلم آنلاین اطلاعات را ارائه می دهد، سپس فراگیران را به کاوش، پردازش، و نگاه کردن به منابع خارجی برای کشف ایده ها و مفاهیم مرتبط هدایت می کند. یادگیرنده آنلاین مسئولیت ورود به سیستم، پیروی از دستورالعمل ها و تکمیل و ارسال تکالیف را بر عهده می گیرد. سپس معلم خود را برای پاسخ دادن به سؤالات، ارائه بازخورد، و ایجاد و جمع آوری ارزیابی های تکوینی در دسترس قرار می دهد.
سخن پایانی در مورد آموزش آنلاین در مقابل یادگیری کلاس درس
وقتی مردم به یادگیری آنلاین در مقابل یادگیری کلاسی فکر می کنند، فکر می کنند باید یکی بهتر از دیگری باشد، اما اینطور نیست.
بیشتربخوانید : آموزش از راه دور
مربیان فوق العاده ای هم در آموزش آنلاین و هم در محیط های کلاس درس سنتی وجود دارند.
معلمان آنلاینی که محیطهای دیجیتالی جذابی را با رسانهها، ارتباطات باز و ایجاد انتظارات بالای دانشآموزان ایجاد میکنند، مانند همتایان سنتی خود در کلاس، فرصت آموزشی موفقی را برای دانشآموزان خود ایجاد میکنند.
به نظر شما تفاوت آموزش آنلاین با حضوری چگونه است؟ کدام یک را ترجیح می دهید، یک محیط مجازی یا کلاس های کلاسیک فیزیکی؟ نظرات خود را تفاوت آموزش آنلاین با حضوری با نظر دادن در زیر به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول :
1.تفاوت بین آموزش آنلاین و آموزش کلاسی چیست؟
یادگیری در کلاس شامل تعاملات فیزیکی با معلم و همسالان است، در حالی که یادگیری آنلاین این مؤلفه را به یک محیط مجازی منتقل می کند. بنابراین در حالی که تعامل انسانی وجود دارد، به صورت آنلاین از طریق سخنرانی های مجازی، بحث های مجازی، کارگاه های ویدیویی حضوری و غیره اتفاق می افتد.
2. آموزش حضوری بهتر است یا آنلاین؟
پلتفرمهای آنلاین یا از راه دور، مهم نیست که چقدر فناوری پیچیده هستند، به سادگی نمیتوانند با احساس واقعی تعاملات فیزیکی مطابقت داشته باشند. ارتباط انسانی یک تعامل چهره به چهره، ارتباط بهتری را نسبت به پیامک یا حتی چت زنده ارتقا می دهد.
3. تفاوت بین آموزش آنلاین و تربیت بدنی چیست؟
صحبت رودررو با شخص دیگری معمولاً وضوح و درک بیشتری نسبت به برقراری ارتباط از طریق پیامک یا ایمیل ایجاد می کند. حتی چت های زنده و سایر انواع تعامل آنلاین نیز سطح تماس انسانی را ارائه نمی دهد.